Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 27.10.09

Dobrodošel zamudnik z dobrimi vestmi

Novi smeri v Julijcih
Tokratne novice iz alpinističnega sveta rešuje poročilo o zanimivih vzponih iz poletne sezone. Včasih je res fino, če se najde kak “zamudnik”. Tokrat je to Jurij Hladnik, ki je preplezal v letošnjem poletju dve zanimivi novi smeri v Julijskih Alpah. Prvo z Juretom Mihelčičem 2. avgusta v SZ steni Škrlatice, imenovano Smer ob zvoniku (VII-/IV-V, 400 m). Prvih sto metrov poteka po Spominski smeri Barbare Perčič. Drugo je plezal trinajst dni kasneje, z Nejcem Marčičem, v Trapezu Debele peči. Skriti izziv (modra linija na sliki) je visok 340 metrov, ocena pa VII/VI. Skala je v obeh smereh dobra.

AO Domžale v plezališčih
Tokrat so iz AO Domžale poslali poročilce tudi o njihovi športnoplezalni aktivnosti. Glavni je Klemen Vodlan – Klemzy, ki se je vrnil iz Kalymnosa z dobro bero vzponov. Na pogled je na otočku Telendos preplezal smer Marmornei (8a), v znameniti jami Sikati na pogled smer Adam Morgan (8a) ter v sektorju North Cape smer Helios (8a, 2.p.).

Ostale novice so z naše Primorske. Janez Cerar je Nad vasjo preplezal Brankovo krizo (7b+), Jani Abe in Nejc Solje sta uspela v Gospodarju prstanov (7c+) in Uroš Pavlič v Nini (7b).

ZDA

Dobili smo tudi lepo poročilo Matica Obida in Roka Stublja o njunem plezanju po ZDA. Ker ima veliko slik in daljši tekst, je objavljeno kot reportaža med novostmi.

Srečno!
Tomaž Jakofčič

  

Značke:
AN novosti

1 komentarjev na članku "AN - 27.10.09"

Jurij Hladnik,

O smeri v Trapezu bi popravil Tomža: Nova smer, ki sva jo preplezala je na sliki označena z rdečo in se imenuje Sposojeni izziv. Modra linija, Skriti izziv, pa je smer od Urbana Ažmana. Lp,

Jure

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.