Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 04.08.23

GRS Bovec v dveh akcijah

Ob 17.56 je pod Razorjem, občina Bovec, pohodnik zašel zaradi slabih vremenskih razmer. Gorski reševalci GRS Bovec so skupaj z oskrbniki Pogačnikovega doma na Kriških podih planinca našli in ga v jutranjih urah pospremili do koče in potem naprej v dolino.

Ob 10.46 je pri koči na Krnskih jezerih, občina Kobarid, nenadno obolela oseba. Gorski reševalci GRS Bovec so osebo na kraju oskrbeli in prenesli do helikopterja. Oseba je bila z dežurno ekipo GRS Brnik in helikopterjem LPE prepeljana v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V petek bo pretežno oblačno s plohami in nevihtami, tudi močnejšimi nalivi. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23, na Primorskem do 27 °C.

V soboto čez dan bodo padavine od zahoda slabele, v južnih krajih bo še možna kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 18 do 24 °C.

V noči na nedeljo bodo padavine prehodno ponehale. V nedeljo se bodo že dopoldne od zahoda ponovno začele širiti plohe in nevihte, ki bodo zvečer ponehale. Nekoliko hladneje bo.

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V notranjosti bo popoldne nastalo nekaj kratkotrajnih ploh.


 04.08.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena
Image

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.