Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 14.06.23

GRS Kranjska Gora v dveh akcijah

Ob 12.45 je na poti na Slemenovo špico, občina Kranjska Gora, planinca obšla slabost. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS Brnik so obolelo osebo oskrbeli na kraju. V SB Jesenice pa je obolelo osebo prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo GRS na Brniku.

Ob 18.00 so se na območju Martuljških slapov in Za Akom, občina Kranjska Gora, izgubili trije tuji turisti in zaprosili za pomoč. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS Brnik s posadko helikopterja SV so pregledali območje, jih našli ter prepeljali v dolino.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo spremenljivo oblačno, predvsem popoldne bodo nastale posamezne plohe, ki bodo bolj verjetne v zahodni in severni Sloveniji. Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem zjutraj in dopoldne šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 °C.

V četrtek bo sprva zmerno oblačno s kakšno ploho. Čez dan bo dokaj sončno, popoldne in zvečer bodo nastale plohe ali kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 27 °C.

V petek in soboto bo sončno, popoldne bodo posamezne plohe ali nevihte. Postopno bo topleje.


 14.06.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.