Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 16.01.23

GRS Kamnik pomagal planincem iz bivaka

Ob 11.31 sta pod Grintavcem, občina Kamnik, planinca obtičala v bivaku Pavla Kemperla. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Kamnik in posadka s helikopterjem Slovenske vojske. Helikopter je poletel z Brnika, a je bilo zaradi vremenskih pogojev na lokaciji posredovanje prekinjeno, zato so na lokacijo gorski reševalci odšli peš in planinca pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek dopoldne bodo padavine oslabele in, razen na zahodu, večinoma ponehale. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 °C. Zvečer se bodo padavine na zahodu znova okrepile in ponoči zajele večji del države. Po nižinah Gorenjske in Koroške bo snežilo, drugod deloma deževalo deloma snežilo. Na jugozahodu ter na Štajerskem in v Prekmurju bo prehodno zapihal jugozahodnik, ob morju jugo. Do jutri zjutraj bodo padavine večinoma ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, ob morju do 7 °C.

V torek bo pretežno oblačno. Dopoldne bo večinoma suho, popoldne in v noči na sredo bodo ponovno padavine, po nižinah bo večinoma deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 7, na Goriškem in ob morju do 10 °C.

V sredo čez dan se bo na vzhodu oblačnost trgala, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pa bodo občasne padavine, deloma plohe, lahko bo tudi zagrmelo. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

V četrtek bo oblačno, občasno bodo manjše padavine. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo ponovno spustila do nižin, a količina padavin ne bo velika. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.


 16.01.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.