Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 27.08.23

GRS v treh akcijah

Ob 10.45 se je pod vzhodnim vrhom Kanjavca, občina Bohinj, pri zdrsu poškodovala planinka. Reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik so jo oskrbeli, helikopter SV pa jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 15.05 si je pri sestopu s Špika, občina Kranjska Gora, tuj pohodnik poškodoval nogo. Oskrbeli so ga reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS Brnik. Poškodovanca je v SB Jesenice prepeljal helikopter SV.

Ob 12.21 si je na ferati Plemenice proti Triglavu, občina Bovec, planinec poškodoval ramo. Reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa za reševanje v gorah GRS Brnik so poškodovanca oskrbeli in pripravili za transport s helikopterjem. Helikopter SV ga je prepeljal v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo precej jasno, nekaj več oblačnosti bo občasno na območju Julijskih Alp in hribov severne Primorske. Ponekod bo sredi dneva in popoldne zapihal jugozahodnik. Zvečer v severozahodni Sloveniji ni izključena kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 34, v nekaterih alpskih dolinah okoli 27 °C.

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo dopoldne v vzhodnih krajih. Dopoldne se bodo padavine z nevihtami pojavljale v zahodni polovici Slovenije, popoldne tudi drugod. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 19, na Primorskem do 24, najvišje dnevne od 21 do 26, na Primorskem ter ponekod v južni in severovzhodni Sloveniji do 29 °C.

V torek in sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnim dežjem, v torek bodo vmes še posamezne nevihte. Še nekoliko hladneje bo.

POSEBNA VREMENSKA NAPOVED

Po podatkih Oddelka za meteorološko prognozo, Agencije RS za okolje, je zaradi spremenjenih odtočnih razmer ob vodotokih in nevarnosti proženja zemeljskih plazov izdana posebna vremenska napoved za območje Gorenjske, Savinjske in Koroške regije:
V nedeljo bo sončno in vroče. V ponedeljek pričakujejo začetek padavin z nevihtami nekje med 6. in 8. uro zjutraj na severozahodu. Dopoldne se bodo padavinski pasovi pojavljali v zahodni in osrednji Sloveniji, popoldne tudi vzhodneje, a kaže, da manj pogosto in manj izrazito. Možni bodo trajnejši in močnejši nalivi v pasovih od juga proti severu. V noči na torek bo prehodna prekinitev padavin, v torek pa od jugozahoda pričakujemo ponovne padavine, deloma z nevihtami, a z manjšo količino in intenziteto kot v ponedeljek. V sredo bo občasno še deževalo, količina padavin bo majhna. Od četrtka dalje bo nekaj časa suho vreme.


 27.08.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.