Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten - 28.12.2023

Bilten - 28.12.2023

Posredovanja gorskih reševalcev

Ob 16.40 sta na območju Velike planine, občina Kamnik, na nedostopnem terenu omagala pohodnika. Gorski reševalci GRS Kamnik so ju locirali, s pomočjo vrvne tehnike spustili na bolj varen teren in ju pospremili v dolino.

 


Vremenska napoved

Napoved za Slovenijo

Danes bo na vzhodu in severu precej jasno, predvsem zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V hribovitih krajih zahodne Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 14 °C.

Jutri bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji pretežno oblačno, na severu in vzhodu pa delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, v severni Sloveniji do -2, najvišje dnevne od 9 do 14, v severnih krajih okoli 6 °C.

Napoved za GORSKI SVET

Danes bo v visokogorju ter na Pohorju in v vzhodnih Karavankah delno jasno. Drugod bo več oblačnosti, predvsem na primorski strani alpsko-dinarske pregrade se bo zadrževala nizka oblačnost, pobočja bodo v megli. Pihal bo zmeren do močan jugozahodni veter. Temperatura na 1500 m bo okoli 4, na Pohorju in v vzhodnih Karavankah sprva okoli 8, na 2500 m pa okoli 2 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

V krajih zahodno in južno od nas bo pretežno oblačno, občasno bo ponekod lahko rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno, ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Obeti

V soboto bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo od severa delno razjasnilo.

V nedeljo se bo oblačnost od zahoda spet povečala. Popoldne bo v zahodnih krajih že rahlo deževalo, zvečer in v silvestrski noči pa bo dež predvidoma zajel večji del Slovenije.

Opozorila

Dodatnega opozorila ni.

Nevarnost snežnih plazov

Plazovni bilten


 28.12.2023
GRZSReševanja iz  Biltena URSZR


s Kredarice

 

Kategorije:
Napovedi GRS Vse objave
Značke:
GL4 Bilten

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.