Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 05.08.16

GRS v štirih akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 13.50 si je poškodovala gleženj planinka na poti od Rodice proti Črni prsti v občini Tolmin. Posredovali so reševalci GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS na Brniku ter ponesrečenko oskrbeli in s helikopterjem Slovenske vojske prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 21.54 so pri sestopu z Jerebice nad Logom pod Mangartom v občini Bovec trije švedski državljani zašli s poti in se izgubili. Posredovali so reševalci GRS Bovec, ki so planince našli in jih nepoškodovane pospremili v dolino.

Ob 12.30 je nad vasjo Sedlo v občini Kobarid zasilno pristal jadralni padalec in si pri sestopu v dolino poškodoval gleženj. Reševalci GRS Tolmin so ponesrečenega padalca z vozilom prepeljali na zdravljenje v ZD Tolmin.

Ob 15.40 so v Tolminu vodniki reševalnih psov ZRPS in KZS Severnoprimorske regije, reševalci GRS Tolmin, gasilci PGD Tolmin in policisti iskali pogrešano osebo. Nepoškodovanega so našli ob reki Tolminki.

Predviden razvoj vremena

V petek bo sprva še sončno, čez dan se bo od zahoda pooblačilo. Popoldne se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki bodo proti večeru vse pogostejše. Krajevno bodo možni močnejši nalivi, toča in sunki vetra. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Zvečer bo začel pihati severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.
V soboto bo pretežno oblačno, dopoldne bodo padavine povsod ponehale. Na zahodu se bo čez dan delno zjasnilo, zvečer pa se bo zjasnilo tudi drugod po državi. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ponekod v notranjosti države pa severovzhodni veter.
V nedeljo bo večinoma sončno. Na Primorskem bo pihala šibka burja, v vzhodnih krajih pa veter severnih smeri.
V ponedeljek bo pretežno jasno.

05.08.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ | sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.