Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 05.12.11

Poškodbi planincev in pomoč padalcu - Predviden razvoj vremena

Ob 8.58 se je na Nanosu v Razdrtem, občina Postojna, poškodoval planinec. Posredovali so reševalci GRS Ljubljana enota Postojna, ki so na kraju nesreče oskrbeli poškodovanca z zlomljenim gležnjem ter ga prenesli v dolino do reševalnega vozila. Tam ga je dokončno oskrbela ekipa NMP Postojna, ki ga je prepeljala na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico.

Ob 11.47 si je na poti na Uršljo goro, občina Ravne na Koroškem, planinec poškodoval nogo. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje v slovenjgraško bolnišnico. Obveščena je bila tudi GRS Koroške, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Ob 12.04 je pri naselju Kuzarjev kal, občina Novo mesto, jadralni padalec pristal na drevesu. Posredovali so gasilci GRC Novo mesto, ki so iz drevesa višine petnajst metrov rešili nepoškodovanega padalca. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo pretežno oblačno, dopoldne bo deževalo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji, popoldne pa tudi drugod. Sprva bo še pihal okrepljen jugozahodni veter, popoldne pa bo zapihal severovzhodnik. Zvečer se bo hladilo, meja sneženja se bo ob koncu padavin ponoči spustila do okoli 500 metrov nadmorske višine. Na Primorskem bo prehodno zapihala zmerna burja.
V torek se bo delno razjasnilo. Burja bo dopoldne ponehala.
V sredo in četrtek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

Bilten URSZR: 05.12.2011


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.