Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 07.06.22

GRS v petih (5) akcijah

Ob 14.35 sta se pri sestopu s Skute, občina Kamnik, zaplezala in onemogla dva planinca. Posredovali so gorski reševalci GRS Kamnik in helikopter LPE, s katerim so planinca nepoškodovana prepeljali v dolino.

Ob 13.55 je pri Velikih koritih, občina Bovec, pohodnik padel v strugo reke Soče in nepoškodovan obtičal na skalnati polički. Gorski reševalci GRS Bovec so ga z vrvno tehniko potegnili na stezo.

Ob 16.31 je na Ladrskem vrhu, občina Kobarid, jadralni padalec obtičal na drevesu. Nepoškodovanega so rešili gorski reševalci GRS Tolmin in ga pospremili v dolino.

Ob 19.22 se je v bližini naselja Trnovo ob Soči, občina Kobarid, na reki Soči poškodoval kajakaš. Gorski reševalci GRS Tolmin so poškodovanca imobilizirali z opornicami, namestili v nosila, z uporabo vrvne tehnike dvignili po strmem terenu do poti, prenesli do vozila in ga nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v ZD Tolmin.

Ob 15.30 je na Komni, občina Bohinj, planinca obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci GRS Bohinj in ekipa HNMP s helikopterjem SV, planinca so oskrbeli ter s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V torek bo sprva sončno, čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala. Popoldne se bodo na severozahodu začele pojavljat krajevne plohe in nevihte, ki bodo proti večeru tudi drugod vse pogostejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28, na Goriškem do 30 °C. Ponoči bodo nevihte prehodno zajele večji del države. Vmes bodo tudi nalivi. Prehodno bo zapihal okrepljen veter severnih smeri. Jutranje temperature bodo od 11 do 17 °C.

V sredo zjutraj bodo padavine ponehale, od zahoda se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem okoli 27 °C.

Do četrtka zjutraj bodo plohe in posamezne nevihte od zahoda znova zajele večji del Slovenije. Padavine bodo čez dan od zahoda počasi slabele in na Primorskem tudi ponehale. Zapihal bo severni veter, na Primorskem burja. Hladneje bo.

V petek bo sprva oblačno, rahel dež bo povsod ponehal, popoldne se bo od zahoda jasnilo. Pihal bo okrepljen severni veter.


 07.06.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.