Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 08.08.11

Pokaži objave o reševanjih GRSIskalna akcija in nekaj drugih posredovanj - Predviden razvoj vremena

Ob 1.39 so pod Malim Blegošem, na področju Potoka in Osojnika, občina Železniki, posredovali gorski reševalci Škofja Loka, kjer si je občan poškodoval nogo in ni mogel nadaljevati poti proti dolini. Občana gorski reševalci niso našli, z intervencijo bodo nadaljevali v jutranjih urah.

Ob 10.43 je zaradi srčnega infarkta izgubil zavest planinec na poti na Roblek v občini Radovljica. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Radovljica in helikopter Slovenske vojske z ekipo za reševanje v gorah ter obolelega planinca prepeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 15.07 se je pri padcu v globel huje poškodoval planinec na poti iz Roblekovega doma proti planini Preval na Begunjščici v občini Radovljica. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Radovljica in dežurna ekipa za reševanje v gorah s helikopterjem Slovenske vojske. Ponesrečenca s poškodbami glave so oskrbeli in prepeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Ob 16.01 so posredovali bohinjski gorski reševalci na grebenu med Rodico in Črno prstjo v občini Bohinj, kjer sta obstala onemogla planinca. Varno so ju nepoškodovana pospremili v dolino.

Ob 12.22 je obšla slabost krajna v Lomu pod Storžičem v občini Tržič. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Tržič in obolelo osebo oskrbeli ter prenesli do reševalnega vozila.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, na vzhodu še deloma sončno. Predvsem ponekod v zahodni in severni Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju zmeren jugo. Proti večeru bodo krajevne padavine, deloma nevihte, od severa pogostejše in se bodo ponoči razširile nad vso Slovenijo. Vmes bodo tudi močnejši nalivi. Na Primorskem bo zapihala burja.
V torek zjutraj bo dež večinoma ponehal. Čez dan bo spremenljivo oblačno, popoldne in zvečer bodo nastale posamezne plohe. Hladneje bo, na Primorskem bo pihala zmerna burja.
V sredo in četrtek bo večinoma sončno. Jutra bodo sveža in ponekod po nižinah meglena.

Bilten URSZR: 08.08.2011


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.