Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 09.08.12

Rešili onemogle češke planince - Poškodoval se je v Žagarjevem grabnu - Poškodoval se je med sestopom s Krna - Padel v plezališču - Predviden razvoj vremena

Ob 11.43 so posredovali reševalci GRS Bovec in helikopter SV za reševanje v gorah z dežurno ekipo GRS na Brniku, na Bavškem Grintavcu v občini Bovec, kjer so onemogli dehidrirani češki planinci. Varno so jih prepeljali v dolino Trente, od tam pa reševalci GRS Bovec v ZD Bovec.

Ob 17.28 se je poškodoval pohodnik v Žagarjevem grabnu v Bohinju. Aktivirani so bili reševalci GRS Bohinj, poškodovanca oskrbeli in prenesli v dolino, od koder so ga prepeljali v ZD Bohinj.

Ob 17.35 se je poškodoval nogo planinec pri sestopu z Krna v občini Kobarid. Posredoval je vojaški helikopter za reševanje v gorah z dežurno ekipo GRS. Poškodovanca so prepeljali v Tolmin, kjer so ga oskrbeli reševalci NMP Tolmin.

Ob 19.42 se je poškodoval plezalec pri padcu v plezalni steni v Križevski vasi v občini Dol pri Ljubljani. Ponesrečenca z odprtim zlomom gležnja so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana, gasilci PGD Senožeti pa so nudili pomoč reševalcem pri prenosu plezalca, zaradi nedostopnega terena.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo sončno, več oblačnosti bo občasno predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji, kjer bodo nastale posamezne plohe. Zvečer bo prehodno več oblačnosti tudi drugod. Pihal bo vzhodni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.
V petek bo na Primorskem pretežno jasno s šibko burjo, drugod bo sončno, čez dan bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost.
V soboto bo sončno, v notranjosti čez dan spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami. Še nekoliko hladneje bo.
V nedeljo bo večinoma sončno.

Bilten URSZR: 09.08.2012


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.