Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 09.09.16

GRS v štirih akcijah Delo - STA
Predviden razvoj vremena

Ob 13.28 si je zaradi zdrsa tuja planinka nad slapom Rinka ,občina Solčava, poškodovala ramo in glavo. Reševalci GRS Celje in zdravnik GRS Tržič so poškodovano planinko oskrbeli. Helikopter SV jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 14.54 si je pri Kredarici v občini Kranjska Gora planinka poškodoval gleženj. Poletel je helikopter SV v spremstvu reševalca letalca GRS Mojstrana in zdravnika reševalca letalca GRS Tržič, ki sta poškodovano planinko oskrbela. Prepeljana je bila v SB Jesenice.

Ob 8.07 je sprehajalka na trim stezi na Kamnek, občina Tržič, dobila krče v roke in obšla jo je slabost. Reševalci GRS Tržič so obolelo pospremili do vozila GRS in jo prepeljali v ZD Tržič.

Med 10.00 in 15.00 je potekala akcija iskanja pogrešane osebe na območju občine Ruše. Policisti so skupaj z gasilci PGD Ruše, Smolnik in Bistrica ob Dravi, vodniki reševalnih psov in GRS Maribor so pogrešano osebo okoli 15. ure našli mrtvo v gozdu.

Predviden razvoj vremena

V petek bo pretežno jasno, le ponekod v notranjosti Slovenije občasno zmerno oblačno. Zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Ponekod bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja.
V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. Na Primorskem bo še pihala šibka burja.
V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Popoldne bodo možne posamezne kratkotrajne plohe. Ponekod v notranjosti Primorske bo še pihala šibka burja.


Delo, 09.09.2016 - STA: V Rušah se je smrtno ponesrečil gobar
Med iskalno akcijo so pogrešanega 44-letnega gobarja našli mrtvega v gozdu.

Ruše − Na območju Ruš je v četrtek potekala iskalna akcija pogrešanega 44-letnega gobarja, ki pa so ga popoldne našli mrtvega v gozdu. Policisti so ugotovili, da mu je med gobarjenjem zdrsnilo, zaradi česar je z glavo udaril ob kamen in na kraju umrl. Tuja krivda je izključena.

09.09.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.