Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 14.12.09

Pokaži objave o akcijah GRSPlazovne razmere, klikni za prikaz objav z oznako |razmere|Pogrešanega niso našli
Predviden razvoj vremena - Razmere v gorah

Ob 9.46 se je pričela iskalna akcija pogrešane osebe na območju Krnice v občini Gorje. Poleg policije so v akciji iskanja posredovali reševalci Postaje GRS Radovljica in regijski Enoti reševalcev z reševalnimi psi za iskanje pogrešanih. Akcija iskanja je bila prekinjena ob 13.30, pogrešanega pa niso našli.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo oblačno. Dopoldne bo od juga začelo rahlo snežiti, sprva bo lahko snežilo tudi ob morju. Burja se bo krepila in bo popoldne močna. Tudi ponekod v notranjosti Slovenije bo pihal severovzhodni veter.
V torek bo oblačno. Na Primorskem bo večinoma suho, pihala bo močna burja. Drugod bo občasno rahlo snežilo. Ponekod bo pihal severovzhodnik.
V sredo bo rahlo sneženje postopno ponehalo, veter bo slabel.
V četrtek bo delno jasno in mrzlo.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je bilo ob koncu tedna v gorah pretežno oblačno, ponekod je občasno rahlo snežilo. Zapadlo je nekaj centimetrov suhega snega. Pihal je zmeren do močan severovzhodnik, ki je v nedeljo oslabel. Snežna odeja je zaradi mraza ostala slabo preobražena. Snežna odeja je v visokogorju še večinoma mehka, le na prisojnih pobočjih je tanka skorja, na kateri je nekaj centimetrov suhega snega. V Julijcih je na 1500 metrih do okoli 25 cm snega, na 2500 metrih pa okoli 120 cm. Drugod je na 1500 metrih od 10 do 20 cm snega. Omembe vredna snežna odeja se začenja na nadmorski višini okoli 800 metrov nadmorske višine. Nevarnost snežnih plazov je v visokogorju Julijcev 2. stopnje, drugod pa 1. stopnje po petstopenjski evropski lestvici. V ponedeljek bo rahlo snežilo. V južni in jugovzhodni Sloveniji bo zapadlo od 10 do 15 cm suhega snega, drugod pa okoli 5 cm, v gorah morda do 10 cm. Severovzhodni veter bo novi sneg spihal v zamete. Tudi v torek bo občasno še rahlo snežilo. V gorah bo zapadlo še nekaj centimetrov snega. Lavinske razmere se zato ne bodo kaj dosti spremenile.

Bilten URSZR: 14.12.2009


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         Razmere

         vreme

         GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.