Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 15.05.09

Razvoj vremena - Razmere v gorah

Predviden razvoj vremena

V petek bo deloma sončno, od zahoda in juga bo postopno več oblačnosti. Večinoma bo suho, predvsem v hribovitih krajih zahodne Slovenije bodo popoldne možne posamezne plohe. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo.
V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo sprva pogostejše na zahodu, kasneje tudi v severnih krajih. V nedeljo se bo predvsem na zahodu delno zjasnilo, drugod bo sprva še nekaj več oblačnosti, večinoma bo suho.
V ponedeljek bo deloma sončno, popoldne bodo lahko nastale posamezne plohe ali nevihte.

RAZMERE V GORAH

Po podatkih Agencije RS za okolje, se nadaljuje toplo in suho vreme. Nekaj padavin je bilo le v torek in ponekod v sredo, a je tudi po gorah deževalo. Sneg se je talil in izgineval. V visokogorju so se prožili manjši plazovi mokrega snega. V Julijcih je na 2500 metrih še vedno do okoli 390 cm snega, na 1500 metrih pa okoli 150 cm. Drugod po gorah je snega manj. Višina snežne odeje je precej neizenačena. Medtem ko so prisojna pobočja kopna nad 2000 metrov, bistveno več snega je v osojah in na planotah. Sneg je povsem preobražen, le ponekod v visokogorju so še ostanki prvomajskega, južnega snega. Nevarnost snežnih plazov je večinoma 1. stopnje. Snežna odeja je v glavnem stabilna, le s strmih pobočij se sredi dneva in popoldne lahko še prožijo posamezni, manjši plazovi. Vendar pa je po bregovih snega že bolj malo. Ponekod so še opasti, ki se bodo slej ali prej zrušile v globino. Stanje snežne odeje se tako ne bo kaj dosti spreminjalo. Novega snega ne bo, stari pa bo hitro kopnel. Nekoliko bolj oblačno vreme v soboto in nedeljo ne bo prineslo večje količine dežja. Ledišče bo ves čas nad 3000 metri, zato sneg ne bo pomrznil niti ponoči. Čeprav je v gorah še kar precej snega, pa hkrati hitro kopni in lavinske razmere se ne bodo prav dosti spreminjale.

Bilten URSZR: 15.05.2009


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


+ Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

        Razmere (v gorah)

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.