Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 16.01.13

Predviden razvoj vremena - Razmere v gorah

V sredo bo oblačno, od jugozahoda se bodo dopoldne spet začele pojavljati padavine. V nižjih predelih Primorske bo deževalo, drugod pa snežilo. Padavine bodo popoldne na Primorskem povečini ponehale. Tam bo pihala zmerna do močna burja. Burja bo lahko ponekod delala zamete.
V četrtek bo pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno še snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja.
V petek bo dopoldne pretežno oblačno, v vzhodni Sloveniji bo občasno še rahlo snežilo. Popoldne bodo padavine ponehale, od zahoda se bo počasi zjasnilo. Burja na Primorskem bo slabela.
V soboto bo zjutraj povečini jasno in zelo mrzlo, ponekod po nižinah bo megla. Čez dan se bo zmerno pooblačilo.

OPOZORILO: Po podatkih Agencije RS za okolje se bo v sredo čez dan burja na Primorskem okrepila in bo do prvega dela noči predvsem v Vipavski dolini v sunkih lahko dosegala hitrost okoli 100 kilometrov na uro. Predvsem na prehodu z Notranjske proti Primorski in na severnem Primorskem, kjer bo tudi snežilo, bo burja gradila snežne zamete. Burja bo sredi noči prehodno nekoliko oslabela, v četrtek čez dan pa se bo spet krepila in bo predvidoma najmočnejša zvečer in v noči na petek, ko bo v sunkih lahko dosegala hitrosti okoli 120 kilometrov na uro. V četrtek bo vetrovno tudi v vzhodni Sloveniji, kjer bo ob sneženju veter gradil zamete.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je na območju Julijskih Alp nevarnost snežnih plazov velika (4. stopnje). Pričakujemo tudi spontano plazenje srednje velikih plazov nesprijetega snega predvsem s strmejših pobočij. Drugod po gorah je nevarnost plazov 3. stop

Bilten URSZR: 16.01.2013


www.Meteo.si <> www.arso.gov.si
podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

Plazovi.info: Snežni plazovi
• Lavinski bilten Karavanake
• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice


Uporabljane oznake: Bilten|GRS|vreme|plaz|sneg|nesreča
Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.