Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 17.01.09

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V soboto bo na Primorskem in v višjih legah pretežno jasno, po nižinah pa se bo večinoma zadrževala megla, ki se bo ponekod dvignila v nizko oblačnost.
V nedeljo bo zapihal jugozahodni veter. Na zahodu se bo pooblačilo, na vzhodu pa delno razjasnilo. Na Primorskem bo občasno že rahlo deževalo ali rosilo. 
V ponedeljek in torek bo pretežno oblačno. Razmeroma toplo bo in vetrovno. Predvsem v zahodnih in deloma osrednjih krajih bo občasno deževalo. Meja sneženja bo na okoli 1100 metrov nadmorske višine.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je v sredo in četrtek bilo oblačno, zapadlo je od 10 do okoli 20 cm novega, večinoma suhega snega. V zahodnih Julijcih je trenutno nad okoli 1700 metri okoli 520 cm snega, nižje pa z manjšo nadmorsko višino postopno manj. Drugod v Julijcih je nad okoli 1400 metri do okoli 270 cm snega, na 1000 metrov pa ponekod do 160 cm, a večinoma od 90 do 120 cm. Podobne snežne razmere so v zahodnih Karavankah. V Savinjskih Alpah in v vzhodnih Karavankah je nad 1500 metri do okoli 170 cm snega, na Pohorju pa okoli 40 cm. Nekoliko se je snežna odeja povečala tudi do dolin. Na vrhu snežne odeje je večinoma rahla plast novozapadlega snega, pod njo je trša podlaga, ki povečini drži človeka. Ponekod je zgornja plast deloma preobražena z vetrom. Nevarnost snežnih plazov je 2. stopnje po evropski petstopenjski lestvici. Snežni plaz se ob dodatni obremenitvi lahko sproži predvsem na bolj strmih pobočjih in v krajih kjer je novega snega več ali na mestih z napihanim snegom.

Bilten URSZR: 17.012009


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


+ Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

        Razmere (v gorah)

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.