Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 20.11.09

Predviden razvoj vremena - Razmere v gorah

V petek in soboto bo na Primorskem in Notranjskem povečini oblačno, drugod bo precej jasno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost.
V nedeljo bo na Primorskem in Notranjskem oblačno, drugod bo povečini jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost.
V ponedeljek se bo pooblačilo tudi v osrednji Sloveniji, ponekod na zahodu bo občasno rahlo deževalo, v vzhodni Sloveniji pa bo večinoma sončno.


Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je bilo od ponedeljka v gorah suho in razmeroma toplo vreme. Zračna vlaga je bila nizka. Sneg se je sesedal in talil. Ponoči je pomrznil le v visokogorju, kjer se je krepila površinska skorja.
V Julijcih je na 1500 metrih do okoli 15 cm snega, na 2500 metrih pa do okoli 50 cm. Drugod je na 1500 metrih večinoma kopno, nekaj snega je le v senčnih legah. Sneg je v visokogorju pokrit s skorjo, ki ne drži človeške teže. Nižje je zjutraj deloma pomrznjen, čez dan se zmehča. Nevarnost snežnih plazov je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici.
Tudi ob koncu tedna se bo nadaljevalo suho in toplo vreme.
Nekaj oblačnosti bo morda le ponekod v zahodnih Julijcih ali v predgorju, kjer bo lahko občasno rahlo rosilo. Ničla bo nad 3000 metri. Pihal bo zmeren jugozahodnik, ki bo močnejši danes in v nedeljo. Sneg se bo še naprej talil in preobražal.

Bilten URSZR: 20.11.2009


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


+ Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         Razmere

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.