Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 22.03.10

Pokaži objave o reševanjih GRSLovec doživel srčni zastoj - Predviden razvoj vremena

Ob 8.50 je v lovski koči na planini Dobrenščica, občina Tolmin, lovec doživel srčni zastoj. Člani Postaje GRS Tolmin so ga v dolino prenesli na klasični način, nato pa je bil prepeljan v šempetrsko bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo oblačno. Občasno bo rahlo deževalo, pogosteje v zahodni polovici Slovenije, kjer bo tudi nekoliko več dežja.
V torek bo sprva oblačno, ponekod bo občasno še rahlo deževalo. Čez dan bo večinoma suho, a bo ostalo pretežno oblačno.
V sredo in četrtek bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je bilo ob koncu tedna v gorah suho in sprva tudi precej sončno vreme. Otoplilo se je, odjuga je segla tudi nad 2500 metrov nadmorske višine. Snežna odeja se je zato hitreje sesedala. Prožili so se manjši plazovi s strmih pobočij. Ponoči je sneg pomrznil predvsem v visokogorju. Snežna odeja je trenutno zmehčana, v visokogorju pa pokrita s skorjo in ponekod v osojah tudi še rahla. Na vetru izpostavljenih legah je površina spihana, ponekod tudi poledenela. V Julijskih Alpah je na 1500 metrih do okoli 160 cm snega, nad 2000 metri pa od 310 do 370 cm. Drugod je na 1500 metrih do okoli 110 cm, na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah pa od 20 do 50 cm. Snežna odeja se je nekoliko stabilizirala. Nevarnost snežnih plazov je večinoma 2. stopnje. Plaz lahko sprožite predvsem na strmejših pobocjih ter na mestih z napihanim snegom. V visokogorju je predvsem na spihanih mestih še nevarnost zdrsov zaradi trde, deloma poledenele skorje. Spontani plazovi bodo manj verjetni, možni bodo predvsem pod okoli 2000 metri zaradi višje temperature in oblačnega, vlažnega vremena, ki je nekoliko zmehčal sneg. A ker odjuga ni izrazita, se tudi snežna odeja ne bo zelo labilizirala. V ponedeljek bodo občasne padavine. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1800 metrov. Nekoliko več padavin bo v Julijskih Alpah, drugod pa malo. Zapade lahko od 5 do okoli 20 cm snega. Pod snežno mejo se bo sneg talil in sesedal. V torek bo večinoma suho, a sonca skorajda ne bo. Lavinske razmere se ne bodo dosti spreminjale.

Bilten URSZR: 22.03.2010


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih


Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         Razmere

         vreme

         GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.