Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 22.08.13

Srčni infarkt - Zašli trije planinci - Medved ubil telico - Dekle padlo med ogledom slapu
Predviden razvoj vremena

Ob 11.40 je na poti iz Vršiča proti Slemenu, občina Kranjska Gora, planinca obšla slabost. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora in GRS Dežurna ekipa so planinca, ki je doživel srčni infarkt, oskrbeli in ga s helikopterjem Slovenske policije odpeljali v SB Jesenice.

Ob 19.34 so med sestopom iz Črne prsti, občina Bohinj, zašli trije planinci. Gorski reševalci GRS Bohinj so jih našli nepoškodovane in jih s terenskim vozilom prepeljali v dolino.

Ob 11.59 je pod Okroglico nad planino Suha v občini Bohinj skrbnik črede našel raztrgano telico, ki jo je ubil in delno pojedel medved. O dogodku obveščen Zavod za gozdove in ostale pristojne službe.

Ob 10.55 je pri slapu Kozjak, občina Kobarid, 14 letno dekle pri ogledu slapu padlo z lesenega platoja okoli štiri metre globoko v strugo Kozjaka. Pri padcu si je poškodovala glavo in nogo. Posredovali so reševalci NMP Tolmin, ki so poškodovanko oskrbeli na kraju nesreče. Reševalci GRS Tolmin so jo prenesli do mesta kjer jo je prevzela dežurna ekipa HNMP z Brnika in jo z helikopterjem Slovenske vojske prepeljala na zdravljenje v SB Šempeter pri Gorici.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo v zahodnih krajih precej jasno. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo popoldne večinoma ponehala. Drugod bo sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo delno zjasnilo. Več oblačnosti bo ostalo predvsem v jugovzhodni Sloveniji. Pihal bo vzhodni veter.
V petek bo sprva precej jasno, le v jugovzhodnih krajih bo občasno zmerno oblačno. Popoldne se bo na severozahodu zmerno pooblačilo, proti večeru bo tam možna kakšna nevihta. Ponekod na Primorskem bo dopoldne še pihala šibka burja. V noči na soboto se bodo krajevne plohe in nevihte prehodno razširile proti vzhodu.
V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in nevihte. V noči na nedeljo bo dež z nevihtami zajel zahodno Slovenijo in se do jutra že razširil nad vso Slovenijo. Popoldne bodo padavine oslabele. Nekoliko hladneje bo.

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.