Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.06.08

Pet posredovanj gorskih reševalcev - Predviden razvoj vremena

Ob 13.30 je takoj po vzletu na vzletišču na Vogarju, občina Bohinj, strmoglavil madžarski jadralni padalec. Poškodoval si je nogo in roko. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Bohinj in dežurna ekipa z zdravnikom-letalcem, ki so poškodovanega jadralnega padalca z vojaškim helikopterjem odpeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Ob 0.16 je bil Regijski center za obveščanje Ljubljana obveščen, daje na Veliki planini v občini Kamnik pri planšarskem naselju oseba dobila srčni napad. Na kraj so bili aktivirani reševalci Postaje GRS Kamnik in reševalci ZD Kamnik. Oseba je umrla.

Ob 13.57 si je planinka na Olševi, občina Solčava, poškodovala gleženj. Ker sama ni zmogla varnega sestopa v dolino so posredovali gorski reševalci Postaje GRS Celje in ekipa z zdravnikom-letalcem, ki so poškodovano planinko z vojaškim helikopterjem prepeljali v KC Ljubljana.

Ob 16.46 je na poti iz Turske gore proti Kamniškem sedlu v Kotličih, občina Solčava, planinec padel v prepad okoli 400 metrov. Na kraj so odšli gorski reševalci Postaje GRS Celje in dežurna posadka z vojaškim helikopterjem. Okoli 18.40 seje zaradi močnega vetra in večernih ur helikoptersko reševanje zaključilo. Gorski reševalci so pričeli s klasičnim reševanjem, vendar so akcijo zaradi noči prekinili in jo bodo nadaljevali v ponedeljek zjutraj.

V soboto ob osmih zjutraj sta iz Koče na Kredarici odšla angleška planinca v smeri proti Triglavu in nato proti Koči pri Triglavskih jezerih, kjer naj bi prespala. Planincev na dogovorjeno mesto ni bilo, zato so gorski reševalci Postaje GRS Bohinj in GRS Mojstrana pričeli z iskalno akcijo. Ugotovljeno je bilo, da sta planinca prespala v Koči na Vojah in so ju v nedeljo ob 11.49 srečali na poti.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo pretežno jasno. Popoldne ali zvečer bodo predvsem v severni Sloveniji vročinske nevihte. Čez dan bo ponekod pihal jugozahodni veter.
V torek bo dopoldne pretežno jasno. Popoldne bo nastajala kopasta oblačnost in v notranjosti Slovenije tudi posamezne nevihte, ki bodo verjetnejše v severnih krajih.
V sredo bo precej jasno. Popoldne bodo posamezne nevihte.
V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Občasno bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Pogostejše bodo popoldne. Nekoliko manj vroče bo.

Bilten URSZR: 23.06.2008

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.