Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 23.07.09

Dva planinca in iskalna akcija - Razvoj vremena

Ob 9.46 je nad Češko kočo, občina Jezersko, planinec zašel iz poti in ni mogel sestopiti. Reševalci GRS Jezersko so ugotovili, da se nahaja na zelo zahtevnem in krušljivem pobočju, zato je posredovala dežurno ekipa GRS Brnik s helikopterjem SV, ki je planinca prepeljala na varno, od koder je sam sestopil v dolino.

Ob 15.04 si je v Stari Fužini, občina Bohinj, pri sestopu planinec poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS na Brniku, ki so s helikopterjem SV poškodovano osebo prepeljali v SB Jesenice.

Preko dneva se je še nadaljevala iskalna akcija za domnevno pogrešanima dvema švicarskima planincema, ki se naj bi izgubila na območju Korošice v občini Kamnik. Gorski reševalci GRS Kamnik so zjutraj pregledali večino poti na območju, kamor bi planinca lahko zašla. Okoli 14. ure je Regijski center za obveščanje v Celju prejel informacijo, da so pogrešana nepoškodovana domnevno videli na cesti v dolini Lučki Beli. Iskanje je nato nadaljevala PP Mozirje ob sodelovanju policijskega helikopterja. Iskalna akcija se je zaključila.


Predviden razvoj vremena

V četrtek in petek bo povečini jasno, le v zahodni in severni Sloveniji bo občasno nekaj več oblačnosti. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ki bo v petek oslabel. Popoldne in zvečer lahko predvsem v gorskem svetu nastane kakšna ploha ali nevihta.
V soboto bo naše kraje od severozahoda prešla oslabljena hladna fronta, več bo oblačnosti, ponekod bo občasno deževalo, sprva bodo vmes tudi nevihte. Hladneje bo, zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.
V nedeljo bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod kratkotrajna megla. Veter bo oslabel.

Bilten URSZR: 23.07.2009


Meteo.si

 

Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         Razmere 

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.