Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.08.22

GRS v dveh akcijah

Ob 8.04 si je v Triglavski severni steni, občina Kranjska Gora, planinec pri padcu poškodoval glavo. Gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRZS Brnik so poškodovanega na kraju oskrbeli in s helikopterjem LPE prepeljali v SB Jesenice.

Ob 9.15 je pri Koči na Planini pri Jezeru, občina Bohinj, obolela oseba potrebovala pomoč. Gorski reševalci GRS Bohinj so jo na kraju oskrbeli in prepeljali v dolino.

Predviden razvoj vremena

V torek bo sprva pretežno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Čez dan bo nastajala kopasta oblačnost, predvsem v hribovitem svetu bodo popoldne posamezne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem okoli 30 °C. Ponoči bo oblačnost od zahoda naraščala. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju okoli 19 °C.

V sredo bo zmerno do pretežno oblačno. Na severozahodu se bodo že dopoldne začele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo popoldne širile proti vzhodu in zvečer ter v noči na četrtek zajele večji del Slovenije. Sprva bodo vmes tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na Primorskem in v jugovzhodnih krajih do 29 °C.

V četrtek bo sprva oblačno in deževno s šibko burjo na Primorskem. Dopoldne bo dež od zahoda slabel in do sredine dneva povečini ponehal. Na Primorskem se bo delno razjasnilo. Popoldne bo tu in tam možna kakšna ploha.

V petek bo precej jasno, zjutraj bo marsikje po nižinah v notranjosti Slovenije megla.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.