Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 02.09.06

Obolel na Kredarici - Štiri nesreče, ena smrtna - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
2. september 2006 - izvleček

Ob 1.17 so imeli na Kredarici v občini Kranjska Gora bolnika s sumom na infarkt. Obolelega planinca so zjutraj s helikopterjem Slovenske vojske in dežurno ekipo za nujno medicinsko pomoč prepeljali v KC Ljubljana.

Ob 9.07 je približno 15 minut hoje od Cojzove koče proti Grintavcu v občini Preddvor planinec padel in se hudo poškodoval. Posredovali so dežurni GRS in zdravnik, ki je na kraju dogodka ugotovil, da planinec nesreče ni preživel. Truplo je bilo s policijskim helikopterjem prepeljano v dolino.

Ob 9.32 je javil planinec, da je v Tamarju v severni steni Travnika v Ašenbrenarjevi steni v drugem raztežaju pod rumenimi previsi v občini Kranjska Gora padla planinka. Dežurna ekipa z zdravnico je planinko oskrbela v steni in jo nato s policijskim helikopterjem prepeljala v jeseniško bolnišnico.

Ob 11.57 si je planinec med plezanjem v direktni smeri Turske gore v občini Solčava poškodoval gleženj. Poškodovanega plezalca so s pomočjo helikopterja policije rešili iz stene in prepeljali v bolnišnico.

Ob 13.16 je zdrsnila planinka po strmini in se poškodovala med kočo na Robleku in kočo na Prevalu v občini Radovljica. Dežurna posadka z zdravnikom je poškodovano planinko oskrbela in s helikopterjem LPE prepeljala v jeseniško bolnišnico. Člani Postaje GRS Radovljica so bili v pripravljenosti za klasično reševanje.

Ob 14.25 se je na poti med Koroško Belo in Valvazorjem v občini Jesenice poškodoval planinec. Gorski reševalci so poškodovanega planinca oskrbeli in transportirali do reševalnega vozila, ki ga je odpeljalo v jeseniško bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo večinoma sončno, občasno bo na nebu precej visoke, koprenaste oblačnosti. V ponedeljek bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla.
V torek in sredo bo prevladovalo sončno vreme, predvsem v vzhodni Sloveniji bo občasno zmerno oblačno.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.