Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 05.02.06

Reševanje na Okrešlju, pod Draškim vrhom, pod Uršljo goro in nad Podgoro - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
5. februar 2006 - izvleček


Ob 12.37 se je med zdrsom na Okrešlju nad Logarsko dolino v občini Solčava poškodoval planinec. Do celjske bolnišnice so ga spremili ekipa s helikopterjem Slovenske vojske in gorski reševalci iz Celja.

Ob 13.12 si je planinec pri sestopu z Malega Draškega vrha nad Srednjo vasjo v Bohinju poškodoval nogo. V dolino so mu pomagali gorski reševalci iz Bohinja in ekipa s helikopterjem Slovenske vojske.

Ob 14.44 se je pod Uršljo goro nad Zgornjim Razborom v občini Slovenj Gradec poškodovala turna smučarka. V slovenjgraško bolnišnico so jo odpeljali reševalci.

Ob 14.48 si je pri prostem smučanju nad Podgoro v občini Ravne na Koroškem smučarka poškodovala gleženj. Reševalci so jo odpeljali v slovenjgraško bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo povečini jasno, le v severni in vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Veter bo popoldne slabel in zvečer v glavnem ponehal. Ponoči se bo počasi pooblačilo, v torek bo zmerno do pretežno oblačno. V severni Sloveniji je možno rahlo sneženje.

V sredo bo dopoldne delno jasno, ponekod po nižinah bo megla. Popoldne se bo pooblačilo, zapihal bo jugozahodni veter. Zvečer bodo lahko ponekod manjše padavine, po nižinah kot rahel dež. V četrtek bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, popoldne tudi pretežno oblačno. Proti večeru so v zahodni Sloveniji možne rahle padavine.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.