Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 06.07.06

Dve reševanji jadralnih padalcev in tri planinska - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
6. julij 2006 - izvleček

Ob 13.46 je na območju občine Tolmin padel jadralni padalec. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Tolmin, ki so nepoškodovanega padalca našli na težko prehodnem območju Goliča in ga pospremili v dolino.

Ob 14.21 je na območju občine Tolmin padel jadralni padalec. Gorski reševalci Postaje GRS Tolmin so padalca našli na območju Vodil vrh nad Tolminom nepoškodovanega in ga sneli z drevesa ter pospremili v dolino.

Ob 11.09 si je v Luknji pod Triglavom v občini Bovec češki planinec poškodoval nogo. Poškodovanca je dežurna ekipa z Brnika s policijskim helikopterjem odpeljala na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Ob 14.39 je na plezalni poti proti vrhu Vežice v Kamniških Alpah, občina Kamnik, prišlo do nesreče. Med vzponom dveh plezalcev se je od stene odtrgala skala, ki je plezalko poškodovala po glavi in hrbtu. Gorski reševalci Postaje GRS Kamnik so s pomočjo dežurne ekipe letalcev-reševalcev na Brniku s policijskim helikopterjem odpeljali poškodovano plezalko na zdravljenje v KC Ljubljana.

Ob 17.30 je iz Begunjščice proti planini Prevalj, občina Radovljica, planinki spodrsnilo in se po travnatem pobočju kotalila, kjer je obležala nezavestna z odrgninami in poškodbami glave in rok. Posredovali so gorski reševalci Postaje GRS Radovljica in dežurna ekipa z Brnika s policijskim helikopterjem, ki so poškodovano planinko oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Krajevne plohe in nevihte se bodo iznad zahodnih krajev postopno razširile na večji del Slovenije. Na severovzhodu bo večino dneva še suho in manj oblačno. Ponoči in v soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno. Ob morju bodo posamezne nevihte. Pogostejše bodo v vzhodni Sloveniji. V nedeljo in ponedeljek bo delno jasno, predvsem popoldne se bodo še pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo bolj verjetne na vzhodu Slovenije.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Bilten URSZR za 06.07.06"

Ivan Pepelnjak,

Kolikor mi je znano, je v Vežici mnogo alpinističnih smeri, plezalne poti pa tam menda ni (vsaj na mojem zemljevidu ni vrisana). Morda se res po nepotrebnem razburjamo nad Slovenskimi novicami, če so že v biltenu državne ustanove takšne cvetke.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.