Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR za 15.01.06

Poškodoval se je na Voglu - Pri sestopu s Slavnika - Potres - Predviden razvoj vremena

Pomembnejši dogodki s področja zaščite in reševanja
15. januar 2006 - izvleček

Ob 11.41 se je zaradi padca poškodoval smučar na smučarski progi na Voglu v občini Bohinj. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Bohinj in ponesrečenca prenesli v dolino.

Ob 14.49 si je pri sestopu s Slavnika pri kraju Podgorje v občini Koper planinka zlomila nogo. Posredovali so gasilci GB Koper, prenesli poškodovano planinko do terenskega vozila in jo prepeljali do naselja Podgorje, kjer so jo prevzeli reševalci NMP Izola.

Ob 3.41 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Agencije RS za okolje, Urada za seizmologijo in geologijo, zabeležili močan potresni sunek z žariščem 43 kilometrov severovzhodno od Ljubljane, južno od Mozirja. Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 3,0. Ocenjujejo, da intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla pete stopnje po evropski potresni lestvici. Pred tem potresom je bilo več potresnih sunkov, najmočnejši, magnitude 2,3 je bil ob 3.34.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, nekaj več jasnine bo na Gorenjskem in Koroškem. V torek bo sprva deloma jasno, ponekod po nižinah bo megla. Čez dan se bo oblačnost od zahoda povečala. Popoldne bo ob morju pričelo deževati, v notranjosti Primorske in na Notranjskem pa snežiti. Drugod bo večinoma še suho vreme, krepil se bo jugozahodni veter.
V sredo bodo padavine prehodno zajele večji del Slovenije in popoldne že ponehale. Ponekod po nižinah bo sneg lahko prešel v dež. Pihal bo jugozahodni veter.
V četrtek bo v zahodni Sloveniji precej jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno, a večinoma suho vreme.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.