Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 18.10.12

Primorski dnevnik: Gora Flop; Predavanje SPDT; Druženje ob kostanju; Planinski koledar,...

SPDT: Gora Flop

Nestanovitno jesensko vreme, predvsem pa izredno črnoglede vremenske napovedi so številnim planinskim društvom, Slovensko planinsko društvo Trst pri tem ni bilo izjema, onemogočile izvedbo za ta čas načrtovane izletniške dejavnosti. Zanimivi izleti, ki so prav v zgodnjejesenskem času najprijetnejši, so drug za drugim odpadali. V upanju, da nam bo vsaj prihodnjo nedeljo vreme naklonjeno, smo se odborniki SPDT-ja odločili, da v nedeljo, 21. oktobra nadoknadimo, za september načrtovani izlet v Karnijske Alpe. Dokler je narava še odeta v tople jesenske barve in je koča še odprta, se bomo povzpeli na 1792 m visoko goro Flop v skupini Sernio - Grauzaria.
Na izlet se bomo podali z osebnimi avtomobili ( na razpolago bo tudi društveni kombi). Zbirališče ob 6.30 na trgu v Sesljanu, od koder bomo nadaljevali pot do Možnice (Moggio Udinese) in naprej po dolini Vald'Aupa do naselja „CaseNanghez“ (742 m). Po mulatjeri se bomo povzpeli do koče Creta Grauzaria (1260 m), od tod po gorskih poteh na vrh gore Flop, ki nudi zelo lep razgled. Izlet ni posebno zahteven, je pa naporen, predvidenih je 5 do 6 ur hoje. Manj trenirani planinci pa se lahko odločijo za vzpon samo do koče Creta Grauzaria. Za vpis in morebitne informacije vabimo člane, da pokličejo na tel. številko 040220155 (Livio).

Predavanje AO SPDT

Jutri bo v dvorani društva Rdeča zvezda v Salezu ob 20. uri predavanje o obmejnih plezališčih, ki ga bo z besedo in sliko vodil Erik Švab. Predavanje je AO SPDT organiziralo v sklopu plezalnega tečaja, sicer pa so vabljeni vsi zaineteresirani.

SPDG: Ob martinovanju dopoldne pohod, popoldne družabnost

Slab mesec dni je do Martina, ki ga že kar nekaj desetletij - pravzaprav bi lahko zapisali že vsaj petdeset let - slavijo tudi planinci. V društveni kroniki (in na fotografijah) so zabeleženi utrinki družabnosti na Lokvah, na Mostu na Soči, v Lipici (kjer je bil kar nekaj let dobrodošel gost pokojni Ludvik Zorzut), Kobaridu, Ajdovščini itd. Letos bo martinovanje nekoliko drugače: združili bodo koristno s prijetnim. V dopoldanskem času vabijo na pohod po Vrtovčevih poteh v zgornji Vipavski dolini, popoldne pa bo družabnost na kmečkem turizmu. Ob primerni udeležbi bo društvo oskrbelo tudi avtobusni prevoz na Ustje, kjer se pohod začenja in končuje, ter, seveda zvečer na izhodišče v Rožni dolini. Pohod traja od štiri do pet ur, ni zahteven in je primeren za vse. Pot od Ustja preko Dolenj, Planine, Tevč, Šmarij in Vrtovč in skozi Uhanje je mogoče prehoditi z daljšimi ali krajšimi presledki in postanki (ob pokušnji vipavca in drugih dobrot). Zaradi organizacijskih zadev, je nujna predhodna prijava, tako za avtobus, kakor za popoldansko družabnost. Upoštevajo se samo rezervacije z vplačilom -prispevkom za prevoz.
Prijave na društvenem sedežu, ob četrtkih med 19. in 20. uro, ter pri odbornikih. Za informacije: Vlado.
Rok prijav: do konca oktobra. Udeležba na martinovanju - Vrtovčevem pohodu, ki bo 18. novembra, bo v vsakem primeru.

Druženje ob kostanju

Je potekalo prejšnjo nedeljo, 14. t.m. v znamenju lepega vremena, kljub ne prav optimistični napovedi vremenoslovcev. Člani SPDG in kar številni prijatelji iz goriške sekcije CAl so se zbrali na prijazni domačiji Štekarjevih. Tudi letos je društvo poskrbelo za dve spremljajoči pobudi: skoraj 70 članov, predvsem družine z otroki, se je odločilo za pohod iz Podgore na Valerišče, veliko daljšo pot pa je opravila skupina kolesarjev, ki je po briških poteh prevozila kar nekaj nad 35 kilometrov in se v prvih popoldanskih urah pripeljala na cilj. Družabnost je potekala v znamenju tradicije: ob pečenem kostanju in sladki rebuli so planinci (planinke) uživali tudi ob odličnih palačinkah. Za še bolj prijetno vzdušje so poskrbeli harmonikarji.

Planinski koledar

Vprihodnjih dneh bo na razpolago planinski stenski koledar za 2013, ki ga bo oskrbelo SPDG. Interesenti koledar z odličnimi barvnim fotografijami iz gorskega sveta in arhivskimi posnetki iz zgodovine slov. planinstva, lahko še naročijo in sicer na sedežu društva, ob četrtkih med 19. in 20. uro.
 

 18.10.2012

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.