Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 19.07.18

Primorski dnevnik: Planinska šola | Visoka Ponca

Planinska šola

Od ponedeljka, 25. do sobote, 30. julija je na Planini pri Jezeru potekala 18. Planinska šola v organizaciji Mladinskega odseka Slovenskega planinskega društva Trst in Zveze slovenskih športnih društev v Italiji.

Letošnje planinske šole se je udeležilo 20 otrok med 6. in 13. letom starosti. Spremljalo jih je 6 društvenih voditeljev. Izpeljali smo štiri izlete, in sicer na Pršivec, planino Laz, planino Dedno polje in planino Viševnik. Žal nam vreme ni bilo cel teden naklonjeno, zato smo v deževnih dneh vaditelji pripravili igre in aktivnosti za otroke. Ti so se preizkusili v različnih poligonih s planinsko opremo, v planinskem kvizu ter v skupinskem in posameznem delu.

Otroci in vaditelji smo bili z letošnjo izvedbo Planinske šole zelo zadovoljni, saj so se udeleženci zelo izkazali in, kljub veliki starostni razliki, dobro sodelovali. (jk)

Visoka Ponca

Slovensko planinsko društvo Trst organizira v nedeljo, 29 .julija, vzpon na Visoko Pončo (2274 m), na mogočno, skalnato goro, ki na severu zaključuje greben med Planico in Mangartsko dolino. Odločili smo se za pristop z Belopeških jezer.

Pot je zelo zahtevna in primerna le za izurjenega planinca. Obvezna je oprema za visokogorje: čelada in komplet za samovarovanje. Premostili bomo 1345 m višinske razlike. Celotna tura bo trajala od 7 do 8 ur.

Odhod ob 6. uri iz Bazovice (na Vagi), na razpolago bo društveni kombi. Vpisuje Mauro (tel. 3452420325).

19.07.2018
Četrtkova rubrikaPlaninski svet

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.