Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalne novice - 20.01.2024

Stefano Carnati, uspešen

Plezalne novice - 20.01.2024

... v Xaxid hostel (9a) v Mišji peči. Smer je prvi preplezal Tomasz Mrazek leta 2009 in jo sprva ocenil z 9a+. Stefano, ki trenutno opravlja doktorski študij kemije okolja v Ljubljani, je zadnje čase redni obiskovalec Mišje peči. Pred mesecem dni je že redpointiral Sanjski par exstension (9a).

ClimbIstria

Stefano je uspeh delil na svojem Instagramu in razmišljal o vzponu: »Pred dnevi mi je uspelo opraviti redek vzpon v čudoviti smeri! Čeprav se jedro smeri vrti okoli težkega kratkega zaporedja, blizu začetka, je naslednjih 30 metrov mučno zlasti zaradi več tveganih premikov. Vesel sem, da sem izpeljal vse popolno po načrtih, ko sem se prvič prebil skozi spodnje zaporedje. Pogrešal sem te dolge, naporne smeri, ki ti postopoma jemljejo energijo! Skoraj pozabil sem, kako dober je občutek izpolnitve! Še posebej, ko se prebiješ na vrh krajev, kot je Mišja peč!«

Poleg svojega dosežka je Stefano raziskoval tudi previsno Pandoro v hrvaškem delu Istre, kjer je za ogrevanje mimogrede opazil Neytirija (8a), s čimer je pokazal svojo vsestranskost in spretnost.

Tudi Avstrijec Jakob Greistorfer je obiskal Mišjo peč, kjer je opravil hiter vzpon v Lucky Luke (8b).

Enako aktivne so bila dekleta Tina Berčič je osvojila trdoživo klasiko Urbanovo (8a) v Mišji peči, Mojca Bizjak pa je krmarila med oprimki La Dottrina di Nappi Valentina (8a) v Kompanju. Bravo za vse te uspešne športnike!

Posebna zahvala gre Proghetto Verticale Trieste ASD, ki z vztrajnim trudom zamenjuje vseh zastarele, zarjavele svedrovce v sektorju Vedetta Italia v Napoleonici nad Trstom. Njihova predanost varnosti in vzdrževanju je resnično pohvale vredna. Hvala Proghetto Verticale Trieste ASD za vaše izjemno delo!

Vremenska napoved za naslednje dni kaže odlično sončno in hladno! Popolni pogoji za pošiljanje vaših projektov.

ClimbIstria - 20.01.2024

Značke:
GL4

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.