Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Projekt Osp v polnem teku

Akcije v Kotečniku in Črnem Kalu! Pri projektu sodelujejo sami predani plezalci, ki želijo plezališča ohraniti varna, dostopna in urejena.

V preteklih tednih je bilo izvedenih kar nekaj akcij v okviru projekta Osp. Z njihove Facebook strani Projekt OSP povzemamo aktivnosti in nekaj fotografij.

Vir: Facebook - Projekt OSP

25. september

Člani projekt OSP so sporočili: "Še ena uspešna Projekt OSP akcija! Kljub delno deževni nedelji so opremljevalci zalepili čez 40 svedrovcev in uredili 26 smeri v okolici stolpa. 6 opremljevalcev, 2 pomočnika, 10 ur dela in neskončno število vrtljajev mašin! Čaka nas še precej dela in če nam bo vreme naklonjeno, bomo v oktobru organizirali še eno akcijo urejanja Črnega Kala, da pred jesensko sezono uredimo kar se da veliko smeri. V veliko pomoč bo podpora plezalcev Projektu OSP, le tako lahko nagradimo nesebično delo opremljevalcev!"

23. in 24. september

Sašo Ocvirk in Luka Krajnc sta uredila nekaj smeri v Obokih v Kotečniku in zamenjala dotrajane fiksne komplete. Uredila sta 8 smeri, zavrtala 37 svedrovcev in zamenjala kup prastarih fiksnih kompletov. Potrebno je poudariti, da delo v takih previsih zahteva veliko znanja in izkušenj, predvsem pa vedno prinese razbolele ledvice in pošten musklfibr. Pravita, da je odstranjevanje svedrov iz previsnih 8b-jev precej težje, kot njihovo plezanje.

Facebook 05.10.2018

Pretekle objave gore-ljudje.net

Projekt OSP ali Opremimo slovenska plezališča je inicitiva vključevanja plezalcev v skrb za plezališča in spodbujanja odgovornega ravnanja in varnega plezanja. Obiskovanje plezališč je brezplačno, zato je odgovornost vsakega plezalca, da po svojih močeh prispeva k vzdrževanju opreme in s svojim ravnanjem poskrbi za ohranjanje plezališč in narave okoli njih. Prihodnost je v naših rokah; v naši močni plezalski skupnosti, ki je zaprisežena skalam in jih želi ohraniti varne, dostopne in urejene.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.