Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 12.07.12

ŠZL - Žiga Černe: Nekaj za zdravje, nekaj za spomin in nekaj za zabavo. Poletje je na višku, pridružite se!

Z Egom na pohod
Poleti je v večjem delu dneva prevroče za zdravo rekreacijo, zato se zanjo raje odločite zgodaj zjutraj ali pozno popoldne oziroma že zvečer. Pomembno je tudi, da vsak dan zaužijete dovolj brezalkoholne pijače, še najbolje vodo. Kako preventivno ravnati pred, med in po vadbi sredi poletja, boste izvedeli ta četrtek, na pohodu po ljubljanskem Rožniku s strokovnjaki iz Društva za zdravje srca in ožilja Slovenije. Začetek bo ob 18. uri pred Halo Tivoli, v že poznopopoldanskem hladu pa se boste sprehodili po senci dreves parka Tivoli in po ravninskih poteh obronkov Rožnika. Na startu in cilju vam bodo izmerili krvni tlak in posneli EKG, preizkusili pa boste nordijsko hojo. Nekaj palic si bo mogoče sposoditi. Prijavnine ne bo. Informacije: 01 234 75 50, www.zasrce.si.

Bredenje po Zali
Za popolno ohladitev pa bodo v soboto poskrbeli organizatorji pohoda po rečicah Zala in Iška. To sta gorska vodotoka, ki sta med Notranjsko in Ljubljanskim barjem vrezala izraziti soteski. Zala izvira na zahodnem robu Vidovske planote, Iška pa na severni strani Bloške planote, v bližini naselja Lužarji. 14. julija se boste z vodniki, ob 8. uri srečali na parkirišču pri jezeru na Rakitni in se od tam z avtomobili zapeljali do izhodišča v vasi Lužarji. Najprej vas čaka strm spust proti sotočju Zale in Iške, prav tam pa boste v vodo in dobršen del poti prebredli. Vmes boste premagali nekaj balvanov in številni slapovi ter tolmuni. Zadnji del je ponovno strm vzpon do izhodišča. Tura bo zahtevna, dolga šest do osem ur, pot pa spolzka, saj poteka po vodi. Zato se dobro opremite, obujte in imejte s seboj tudi suho obutev in obleko. Prijavnine ne bo. Informacije: 031 611 044, www.turni-klub-gora.si.

Spominski Bregarjev pohod
Ob koncu prejšnjega meseca smo vas povabili na pohod in pomoč pri vodenju živine iz Bohinja na planino Laz, prihodnjo soboto, 21. julija pa ste vabljeni na lahek planinski izlet kar po petih Fužinskih pašnih planinah. Začetek bo s planine Blato, smer obiska pa planini Laz, Dedno polje in vmesna postaja s počitkom, malico in nekaj programa bo na planini Viševnik, na izhodišče pa se boste vrnili preko planine Jezero. Lahke hoje bo s postanki pet ur in pol. Startnine ne bo, za vse pa bo na voljo čaj. Za predprijavljene bo poskrbljeno za avtobusni prevoz iz Ljubljane, sicer pa boste parkirali v Stari Fužini in se s posebnim avtobusom odpeljali na izhodišče. Informacije: 041 522 769.

Nordijska hoja po poteh KS Rimske Toplice
Tudi s tole napovedjo gledamo za en teden v prihodnost, ko boste v soboto, 21. julija lahko obiskali kraj ob vznožju Stražnika in Kopitnika, kjer na površje prihaja na dan termalna voda. Cenili so jo že Rimljani, vi pa si boste Rimske Toplice lahko sredi poletja ogledali na izletu po smučarko. Zbor bo pri termah Aqua Roma Rimske Toplice ob 10. uri, domači vaditelji nordijske hoje pa vas bodo pet kilometrov naokoli vodili po senčnih gozdnih poteh mimo domačije pesnika Antona Aškerca in zanimivo cerkvico – Lurd. Prijavnina bo pet evrov. Informacije: 041 342 152, www.td-rimsketoplice.si.

Osvojite kolesarski dres
Kljub temu, da so se dnevi sicer že začeli krajšati, so dovolj dolgi, da svoj dnevni odmerek rekreacije opravite tudi pozno popoldne ali šele zvečer. Marsikaj se da početi, kar vam ne bo vzelo preveč dragocenega časa. Lahko na primer zajahate kolo in se odpravite na krajšo turo. V Ljubljani (in verjetno še kje) za spodbudo lahko zraven zbirate žige in si za pridnost prislužite kolajno in kolesarski dres. Časa imate več kot dovolj, saj požigosane kontrolne kartončke zbirajo do 30. septembra. Na izbiro imate več tras: vzponi na Mali Lipoglav nad Šmarjem-Sap, osvajanje vrhov v okolici Ljubljane (Rašica, Toško Čelo, Krim, Mali Lipoglav, Rakitna, Koreno nad Horjulom, Kurešček, Katarina nad Medvodami, Zagorca pri Dolskem, Janče), vzponi na Koreno nad Horjulom, s kolesom okoli Ljubljane in Kolesarjenje okoli Šmarne gore. Navodila so na kartončkih, ki jih brezplačno dobite v vseh treh ljubljanskih turističnih centrih. Informacije: 01 434 72 92, www.szlj.si.
 

Športni koledar: planinstvo


G-L, arhiv: Razgibajmo se

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.