Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 15.01.15

ŠZL - Žiga Černe: Pohodi ta vikend ...

Zdravju naproti na Goro Oljko
Če želimo biti zdravi, je nujno, da se dovolj gibamo. Medicina priporoča dnevno vsaj pol ure gibalne oziroma športne dejavnosti na svežem zraku. Čisto dovolj enodnevnega odmerka gibanja boste imeli z udeležbo na sobotnem pohodu po lahki romarski poti na razgleden kraški osamelec, ki se dviga nad Spodnjo Savinjsko dolino. Zbirališče bo od 7.50 pred železniško postajo na Polzeli, odhod od tam ob 9. uri, za vzpon pa boste potrebovali dve do tri ure. Pri planinskem domu na Gori Oljki prejme vsak udeleženec trdo kuhano jajce - v počastitev praznika Sv. Neže. Informacije: 041 902 183, www.pd-polzela.si.

Vincekovanje s pohodom
Pretekli teden napovedano praznovanje prebujanja opravil v vinogradih se 17. januarja začenja tudi pod južnim robom Slovenskih goric. Zbiranje pohodnikov se bo ob 9. uri začelo v kulturni dvorani Podgorci, pol ure zatem pa se boste odpravili na osem- ali trinajst-kilometrsko pot proti Zamušanskemu vrhu, kjer bosta opoldne malica in rez vinske trte s kulturnim programom, vrnili pa se boste čez Preclavo oziroma po daljši poti čez Prerad. Na poti bo več okrepčevalnic, na cilju topla malica, vsak pa bo dobil spominsko rozgo in pivski kozarec. Informacije: 041 457 024, 041 960 794, www.podgorci.si.

Pohod okoli Sebeščana
V letu 2014 so na Goričkem pripravili kar štirideset pohodov, združenih v akciji spodbujanja k redni gibalni dejavnosti, lansko akcijo pa zaključujejo to soboto s prvim letošnjim pohodom. Start bo ob 10. uri izpred vaško-gasilskega doma v Pečarovcih, od koder se boste odpravili na zanimivo krožno pot okoli Sebeščana. V osmih kilometrih boste opazovali mistične žitne kroge, si ogledali gasilski muzej, pili čisto izvirsko vodo, ves čas pa hodili malo gor in dol po poteh med njivami in gozdovi. Informacije: 041 346 636, www.pecarovci.si.

Nočni pohod z baklami
V soboto ste vabljeni tudi na večerni pohod, ki bo primeren za vse, tudi če trenutno niste pri najboljši kondiciji. Cilj bo vrh smučišča Ulovka, ki je podnevi odličen razglednik na Ljubljansko barje, Polhograjsko hribovje in še dlje. Izhodišče bo pred Okrepčevalnico pod Ulovko na Jamniku ob 18.30, v eni uri pa se boste na vrh povzpeli mimo razglednega stolpa na Planini in Šuštarja. Za okrepčila pred, med in po pohodu bo poskrbljeno. Priporočajo predprijavo. Informacije: 041 264 848, www.ulovka.si.

Čezmejni Vincekov pohod
V nedeljo, 18. januarja boste god sv. Vincenca morda obeležili na pohodu po medžimurskih bregovih, med katerimi ni niti eden viški od tristo metrov in si tam voščili srečno novo vinogradniško leto. Pot boste začeli v Toplicah Sv. Martin med 8. in 9. uri iz Toplic Sv. Martin, petnajst kilometrov pa boste skozi vinograde zmogli v štirih do petih urah, seveda s postanki za počitek in malico ter ponekod prikaz reza vinske trte. Poskrbljeno bo tudi za jutranji avtobusni prevoz na start ter malico in zabavo na cilju. Informacije: 070 229 270, 385 91 545 73 77, www.bundek.hr.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.