Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 19.01.2012

ŠZL - Žiga Černe: Nekaj pohodov in svetovni dan snega ...

Zimska tura na Goli vrh nad Jezerskim
Kdor je že vajen hoje po zasneženih pobočjih naših gora, ima primerno opremo in dovolj kondicije, se to soboto lahko pridruži preddvorskim planincem pri vzponu na vrh, ki je bi v Jugoslaviji prepovedan planinski izziv, danes pa z njega lahko številni občudujejo enkraten razgled po vencu gora ki obdajajo Jezersko in še čez. Odhod iz Preddvora bo ob 7. uri, izhodišče pa pri lovskem domu v Ravenski Kočni. Od tam je do Jenkove planine pot nezahtevna, v zgornjem delu pa je zaradi strmine potrebna večja previdnost (obvezna uporaba derez in cepina ali palic). Hoje bo za okoli pet ur. Informacije: 040 260 930.

Zdravju naproti proti Gori Oljki
Na dan, ko naj bi Sveta Neža kuram pomagala ponovno nesti jajca, se s polzelskimi planinci odpravite na lažji vzpon na kraški osamelec nad vzhodnim robom Savinjske doline. Gor se lahko odpravite iz Šmartnega ob Paki ali Paške vasi, Rečice ali Skornega, Šoštanja, iz Velenja ali iz Polzele, od koder bo v soboto, 21. januarja, potekal voden pohod, hoje pa bo za največ tri ure. Zbirališče bo pred železniško postajo na Polzeli, odhod ob devetih, na vrhu pa, ob nekaj malega znoja in ustrezno porabljenih kalorijah, obljubljajo veselo druženje, čaj in tudi trdo kuhano jajce. Prispevka za udeležbo ne bo. Informacije: 041 902 183, 041 754 778, www.pd-polzela.si.

Vinkov pohod po mariborski vinski cesti
Drug januarski pregovor pravi, da ob sončnem Vincencu (22. januarja), dobro vince dozori. Na ta dan se vinska trta prebudi iz zimskega spanja, vinogradniki pa začnejo z obrezovanjem. Oživljena dogajanja v vinogradih boste to nedeljo opazovali na pohodu v okolici Miklavža na Dravskem polju. Start bo v Zgornjem Dupleku pri spomeniku, takoj za dupleškim mostom, ob 8. uri, odpravili pa se boste na Dupleški vrh, Metavo, Vodole in Malečnik. Za vmesno malico bodo poskrbeli na kmetijah Knuplež, Bračko, Protner in Mak, prikazali pa bodo tudi rez vinske trte po slovenskih običajih. Informacije: 031 644 531.

Vincekov pohod po Medžimurskih gričih
Druga priložnost v nedeljo bo opazovanje obrezovanja trte bo v okolici hrvaškega Murskega Središća, kjer je Vincekov pohod iz leta v leto bolj množičen in mednaroden. Start bo med 8. in 9. uro v toplicah Sv. Martin, hodili pa boste gor in dol po goricah hrvaškega Zagorja, lahko, okoli petnajst kilometrov dolgo pot pa boste prehodili v petih urah ali prej, s postanki za malico vred. Startnina bo 15 kun za odrasle, za otroke pa je ne bo. Informacije: +385/91/545-73-77, www.bundek.hr.

Svetovni dan snega!
O mednarodnem dnevu snega, ki bo 22. januarja smo pisali že pretekli teden in vas povabili na rekreativno družinsko zabavo v Planico. V slovenskem delu osveščevalnega projekta, kjer želi Svetovna smučarska zveza (FIS) otroke pripeljati na sneg, sodelujeta vsaj še Krvavec in Rogla.
Na Krvavcu bodo v nedeljo obiskovalcem brezplačno omogočene številne ugodnosti in zabavne aktivnosti, kot so otroška dnevna smučarska vozovnica, tečaj učenja smučanja za otroke, preizkus smuči in svetovanje, veleslalomska tekma za družine in otroško nočno sankanje (že v soboto zvečer). Informacije: www.rtc-krvavec.si.
Tudi Rogla bo v nedeljo polna zanimivih vsebin. V Snežnem vrtcu bodo potekale brezplačne delavnice, osnove smučanja, deskanja in v posebnem poligonu, teka na smučeh. Pripravili bodo tudi tekmovanje v smučarskem teku za vse generacije. Informacije: www.rogla.eu.
 

Športni koledar: planinstvo


G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.