Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 23.10.14

ŠZL - Žiga Černe: Nekaj jesenske ponudbe rekreacije ...

Pridite na Ljubljanski maraton
Vsaj 26.158 ljubiteljskih športnikov bo ta konec tedna s telesom in mislimi sodelovalo na najbolj pričakovanem rekreativnem dogodku leta. Na Ljubljanski maraton so se namreč trdo pripravljali skozi vse leto in če to soboto ali nedeljo ne boste z njimi na progi, malim in velikim tekačem privoščite glasno spodbudo vsaj ob trasi. Sobotni spored bo namenjen pretežno mladini in se bo od 11. do 18. ure dogajal v okolici Kongresnega trga (še vedno je čas za prijavo in sodelovanje na sobotnem pohodnem teku po središču Ljubljane, ki se bo začel ob 17. uri pri Nami, prijavnina pa bo šla v dobrodelne namene!), nedeljska starta pa bosta prav tam ob pol devetih in pol enajstih, zaključek bo okoli pete popoldne, kje vse se lahko za navijanje postavite ob trasi pa si poglejte na www.ljubljanskimaraton.si.

Jesenski pohod Občine Vodice
Vsi pa to soboto ali nedeljo vendarle ne bodo le tekli. Za pohodnike se bodo v soboto potrudili v Vodicah, kjer pripravljajo prijeten samostojen pohod po območju štirih občin (Vodice, Mengeš, Ljubljana in Trzin). Začel se bo pri koči Smučarskega društva Strahovica na Selu pri Vodicah, od 8. do 10. ure. Pot vas bo vodila skoraj šestnajst kilometrov naokoli čez Rašico, Dobeno in Gobavico, za manj pripravljene pa bo označena osemkilometrska pot do planinskega doma pod Rašico in nazaj. Poti so primerne tako za starejše, kot tudi za mlajše. Informacije: 041 886 003, www.vodice.si.

Pohod po bojiščih Soške fronte
V Solkan ste v soboto vabljeni na pohod preko Sv. Katarine na Preški vrh, nato po jarkih in kavernah na Sveto Goro, spust proti Vodicam in nato po pobočju Svete Gore, po nekdanjih strelskih jarkih, nazaj v Solkan. Zbrali se boste na Trgu Jožeta Srebrniča in od tam krenili ob 9. uri. Na krajši poti boste hodili tri ure, na daljši pa štiri do pet ur. Gorskim kolesarjem bodo pripravili vzpon na Sabotin. Za obisk kavern potrebujete (naglavno) baterijsko svetilko! Informacije: 051 638 826, www.solkan.net

Čezmejni pohod po sledeh Soške fronte
Če vam sobotni obisk nekdanjih bojišč ne bo zadostoval, se na ogled ostankov 1. svetovne vojne na naših tleh lahko odpravite tudi v nedeljo. Začetek bo ob 9. uri v Brestovici pri Komnu, na pohodu pa boste obiskali kraško Grofovo jamo, šli mimo še vedno opaznih kavern in strelskih jarkov, se povzpeli na Grmado in od tam videli Tržiški zaliv in Julijske Alpe, zgrešili pa ne boste mogli niti rdečega ruja in kraške jote. Izbirali boste med deset in petnajst kilometrov dolgo potjo, kar pomeni do pet ur hoje za daljšo. Informacije: 031 670 760, www.brestovica.com.

Turnokolesarski izlet čez Kras
Še kar ostajamo v čudoviti kraški pokrajini, ki se je kot rečeno že odela v jesenski lišp in pisane barve. V nedeljo si boste v Avberju privoščili kolesarski oddih med vinogradi in po gmajni skozi grme ruja. Vodnik vas bo popeljal preko gozdnate pokrajine v vasici Kazlje in Majcni, sledil bo vzpon na Sopado, nato spust proti Brestovici pri Povirju. Vmes bo še ogled kraške jame Petnjak (zaželena lučka) in Grgurjev etnološki hišni muzej. Tako pot, kot tudi dolžina - predvidena je 28 kilometrov in 400 višinskih metrov, bosta prilagojeni sposobnostim skupine. Z vrtenjem pedal boste ob 10. uri začeli s turistične kmetije Francinovi. Informacije: 041 660 56
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.