Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo življenje 04.08.04

Žogobrc na najvišjem… - Na Roblek bom odšel… - Na najvišji vrh žirovske občine – Na Mangart

Razgibajmo življenje


Žogobrc na najvišjem nogometnem igrišču pri nas


Planinsko društvo Celje Matica v soboto, 14. avgusta vabi planinske ljubitelje nogometa in nogometne ljubitelje planin na urejeno travnato igrišče pred Kocbekovim domom pod Korošico, kjer bodo pripravili malonogometni turnir na visokem nivoju. Okroglo usnje bodo začeli brcati ob 10. uri. Ekipe naj bodo sestavljene po sistemu pet igralcev in vratar. Ekipna prijavnina bo 6000 tolarjev, vplačati pa jo bo treba do 9. ure na nad prireditve. Informacije: (03) 492-48-50, 050 615-625.

Na Roblek bom odšel, bom ljubco sabo vzel...


V 120-kilometrski dolgi gorski verigi Karavank, poleg najvišjega Stola (2236 metrov) izstopa tudi njegova bližnja soseda Begunjščica. Njen Veliki vrh (2060 metrov) je najvišja točka radovljiške občine, na njenem pobočju pa stoji Roblekov dom. Po domače »kraju« na nadmorski višini 1675 metrov rečejo na »Roblek«. Ja, to je tisti »Roblek«, ob katerem marsikoga zasrbijo pete. Od hoje in zaradi plesa pa vas bodo pete lahko srbele tudi v soboto, 7. avgusta, ko bodo radovljiški planinci in gostilna Pri Jožovcu iz Begunj pripravili dan za ljubitelje Avsenikove glasbe. Od 12.ure dalje bo na 1675 metrih nad morjem namreč igral hišni ansambel »Avsenik«.
Sicer pa do Robleka vodi več poti: iz Žirovnice mimo Tinčkove koče, iz Begunj (čez sv. Petra ali skozi Dolino Drage), iz Podljubelja in od Doma na Zelenici. Najbolj znan, najkrajši in najlažji pristop je iz Begunj, v smeri gradu Kamen, izhodišče pa je pri gostišču v Dragi (višje je cesta precej ozka in slabša). Do Roblekovega doma metrov nadmorske višine) je dve in pol uri ne pretežke hoje navkreber. Od doma pa krasen razgled na Stol, Julijce, Blejsko jezero, Jelovico, Dobrčo, Storžič, Kočno, Vrtačo, Ljubljansko kotlino..., od doma pa je na Veliki vrh Begunjščice le se slabo uro. Pa pojdite na Roblek - z ljubco ali brez... Informacije: 031 529-955.

Najvišji vrh žirovniške občine


Ker pa nas ravno navdihuje razgled po dobršnem delu Gorenjske (in še dlje), naj vas povabimo še na planinski izlet, ki ga prihodnjo soboto pripravljajo planinci največjega slovenskega planinskega društva. Vodniški odsek Planinskega društva Ljubljana Matica v soboto, 14. avgusta namreč vabi na Stol (2236 metrov). Pot bo nezahtevna in označena, izlet pa primeren za planince z dobro kondicijo. Hoje iz Završnice, mimo Tinčkove koče in Doma pri izviru Završnice ter nazaj bo kar za sedem ur. V Ljubljani bo zbor že ob 5. uri zjutraj (pred društveno pisarno na Miklošičevi 17), lahko pa se skupini (po dogovoru) pridružite tudi na izhodišču. Prijavnina je 1300 tolarjev, svojo udeležbo pa v pisarno društva sporočite najkasneje do prihodnjega petka. Informacije: (01) 231-26-45.

Na Mangart


Mangart (2679 m) je eden velikanov Julijskih Alp, ki je zaradi ceste (z 2072 metri nad morjem je to najvišja gorska cesta pri nas) na Mangartsko sedlo tudi lahko dostopen. Področje Mangrta je primerno za gorsko kolesarjenje, planinstvo in jadralno padalstvo, pozimi pa cesto uredijo v sankališče. Gorniški klub Gornjesoške doline se bo Mangrta, v soboto, 7. avgusta, lotil kar iz doline. Začeli bodo v dolini Koritnice in sledili poti na Kotovo sedlo. Pod Robom nad Zagacami bodo zavili na strma pobočja Malega Koritniškega Mangrta in nadaljevali proti vrhu Mangrta. Sestopili bodo na Mangrtsko sedlo in od tam poskušali najti staro pastirsko pot, ki se spušča nazaj proti dolini. Tura bo dolga in naporna, zato jo neizkušenim in slabo pripravljenim gornikom ne priporočajo. Hoje bo predvidoma za 10 do 12 ur. Zbor bo ob 6. uri na parkirišcu pri pontonskem mostu pri Logu pod Mangartom (do tja vodita cesti čez prelaz Predel in iz Bovca). Se jim boste pridružili? Informacije: (05) 388-22-74.

Tek na Črno prst


Planinske steze in stezice iz Podbrda na Črno prst, 1844 metrov visoko goro v grebenu Spodnjih bohinjskih gora, bodo v soboto, 7. avgusta polne tekačic in tekačev, ki bodo preizkušali svoje sposobnosti teka navkreber. Za različne starostne kategorije bodo organizatorji pripravili tudi različne dolžine prog, ki bodo različno težke: mladina bo tekla 750 metrov, 1,85 in 3,3 kilometra (višinske razlike prog bodo 120, 270 in 485 metrov), ostali pa bodo 1335 višinskih metrov skušali premagati na razdalji 7,2 kilometra. Štart vseh prog, razen najkrajše, bo v Podbrdu. Štartnina za mladino bo 500, za odrasle pa 2000 tolarjev. Informacije: 041 837-551.

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.