Išči

Objavljalci

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sveča in Centralni - 17.02.10

Freeapproved - Anže Čokl: Po Borovem vztrajnem prigovarjanju, da je današnji dan zadnji dam zime, saj se le-ta z odjugo poslavlja, sva jo z Blažem mahnila v Tamar.

Že na dostopu sva opazila plezalca v Ribomaniji. Dan sta nadaljevala v Rariteti. Kot se je izkazalo je šlo za nikogar drugega kot Vasco da Gama aka Crni – letošnji snežno-ledni raziskovalec ter malopridneža Malenškovega Gregorja.

Celotna objava na Freapproved >>>

/.../ Danes je bila sveča še narejena, le da ni spominjala na zaledeneli slap, temveč prej na nekakšen bizarni akvarij s pretakajočo se vodo.

V zgornjem delu je led že zelo tanek, zaradi odjuge pa se vse skupaj tudi precej čudno oglaša. Ne vem zakaj sem ves čas imel v glavi, da je tega vsega skupaj za en raztežaj, vem pa, da sem se zmotil. Tako sem ob izteku vrvi varovališče uredil na prekrasni ledeni terasi pod napuščom gigantskih gob in sveč.

/.../ S spusti po vrvi sva pogledala slap Nad votlino in se odločila, da splezava še Centralni slap. Tako obilnega že dolgo ne pomnim, je pa res, da je imela danes pleža čez njegovo mogočnost eno lepotno napako. Vodo. Veliko vode! V potokih se je zlivalo po naju od povsod. ...

17.02.2010

 

 

 

 

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

OBJAVLJALCI

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.