Išči

evropsko

Podkategorija za geografsko območje Evrope brez  ozemlja  CIS/Ruske federacije;
Nadaljnje podkategorije so za ozemlja držav: SLO, YU / BA, HR, SR / AT, CH, DE, ES, FR, GB, IT 

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 19.06.22

GRS v petih (5) akcijah

Ob 11.05 sta se na pobočju Peči, naselje Stara Fužina v občini Bohinj izgubila tuja pohodnika. Gorski reševalci GRS Bohinj so nepoškodovana pohodnika našli v gozdu in na klasični način pospremili v dolino.

Ob 14.55 je na poti na Ratitovec omagal planinec. Gorski reševalci GRS Škofja Loka so nezavestnega planinca oživljali do prihoda zdravnika dežurne ekipe GRS na Brniku, ki je ugotovil, da je planinec preminul. V dolino so preminulega na klasični način prenesli gorski reševalci.

Ob 17.15 se je pri sestopu z Vrtače v občini Žirovnica planinec poškodoval gleženj. Gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanega na kraju oskrbeli in nato s helikopterjem Slovenske policije prepeljali v SB Jesenice.

Ob 21.54 sta dve osebi sestopali po poti čez skok v Kamniško belo v Kamniških Alpah, občina Kamnik. Zaradi prevelike zahtevnosti sta obtičala. Gorski reševalci GRS Kamnik so ju varno pospremili v dolino. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 12.10 se je v bližini naselja Trnjava, občina Lukovica, v gozdu pri padcu med nabiranjem borovnic poškodovala občanka. Gorski reševalci GRS Kamnik so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prenesli iz težko dostopnega pobočja do reševalnega vozila. Poškodovanko so dokončno oskrbeli reševalci NMP Domžale in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Ob 14.35 sta v Cerknem trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali po vozišču razlite tekočine, usmerjali promet in nudili pomoč reševalcem NMP Idrija, ki so huje poškodovanega motorista na kraju oskrbeli in z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Ljubljana. Na poti v UKC Ljubljana je poškodovanca prevzel in prepeljal v UKC Ljubljana helikopter LPE skupaj z združeno ekipo GRS–HNMP.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo jasno, čez dan bo ponekod pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32 °C.

V ponedeljek bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. Pozno popoldne in zvečer bo zlasti na severu možna kakšna nevihta. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 29 do 33 °C.

V torek bo na zahodu precej jasno, drugod bo prehodno nekaj več oblačnosti. Izjemoma bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta.

V sredo kaže na sončno in vroče vreme. Popoldne bodo nastale vročinske nevihte.


 19.06.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 10036

EVROPSKO

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.