Išči

Julijske Alpe

Vse kar je vezano na gorsko območje Julijske Alpe, to in onstran meje (z Italijo).

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 02.07.23

GRS v treh akcijah

Ob 14.01 se je na poti med Vodnikovim domom in dolino Voje v občini Bohinj izgubil pohodnik. Gorski reševalci GRS Bohinj so pogrešanega našli in nepoškodovanega na klasični način pospremili v dolino.

Ob 11.10 je v Tolminskih koritih v naselju Žabče, občina Tolmin, sprehajalcu postalo slabo. Gorski reševalci GRS Tolmin so ga oskrbeli na kraju in pospremili do reševalcev NMP.

Ob 23.07 se je na območju gore Jalovec, občina Bovec, pričela iskalna akcija pogrešanega francoskega pohodnika. Edini znani podatek je bila lokacija posredovana na domačo telefonsko številko v Franciji, ki ga je locirala v območje pod Kotovim Sedlom na višini 1800 metrov. Ob 4.03 so zaplezanega planinca gorski reševalci GRS Rateče in Bovec s helikopterjem LPE locirali pod Velikim Ozebnikom nad dolino Tamar. Ob 8.00 je helikopter SV prepeljal gorske reševalce v bližino nepoškodovanega plezalca, ki so ga na klasični način rešili. Ob 10.05 ga je helikopter SV z dežurno ekipo GRS Brnik prepeljal v dolino.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo povečini sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megleno. Predvsem v hribovitem svetu bodo popoldne nastale posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 °C.

V ponedeljek bo spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noči na torek. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, najvišje dnevne od 23 do 28 °C.

V torek zjutraj bo dež ponehal, čez dan se bo delno razjasnilo.

V sredo bo razmeroma sončno, popoldne bodo krajevne plohe in nevihte.


 02.07.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 5456

JULIJSKE ALPE