Išči

Julijske Alpe

Vse kar je vezano na gorsko območje Julijske Alpe, to in onstran meje (z Italijo).

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 24.05.23

GRS v dveh akcijah

Ob 5.51 so na planinski poti od Studorskega prevala proti Vodnikovi koči na Velem polju, občina Bohinj, naleteli na topovsko granato kalibra 75mm, iz obdobja 2. svetovne vojne. Na kraj so s helikopterjem poleteli policisti, ki so zavarovali kraj ter pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Gorenjske in Ljubljanske regije v spremstvu reševalca GRS Bohinj. Granato so prenesli do kamnoloma na Rudnem polju, kjer so jo uničili.

Ob 14.30 je v gozdu na območju Homa nad vasjo Zasip v občini Bled s kolesom padla kolesarka in se poškodovala. Reševalci GRS Radovljica so jo na kraju oskrbeli, jo s pomočjo vrvne tehnike dvignili nazaj na pot ter prenesli do kraja, od koder jo je helikopter SV z dežurno ekipo HNMP Brnik prepeljal v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24, na Primorskem okoli 26 °C. Ponoči bodo padavine povsod ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16 °C.

V četrtek dopoldne se bo postopno delno razjasnilo, na Primorskem bo pihala šibka burja. Dan bo povečini sončen, popoldne bo v goratem svetu možna kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C.

V petek in soboto bo povečini sončno. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja.


 24.05.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 5466

JULIJSKE ALPE