Išči

Kam-Sav Alpe

ALP-inizem, -inističen, -inist/ka, -inistinčni (odsek ...) =  torej vse na temo "alpinizem" 

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 03.09.23

GRS v šestih (6) akcijah

Ob 15.04 sta pod Kalom, občina Bohinj, planinca zašla s poti. Gorski reševalci GRS Bohinj so s pomočjo koordinat locirali izgubljena planinca in ju s pomočjo helikopterja LPE in dežurno ekipo GRS Brnik prepeljali v dolino.

Ob 23.09 so na vrhu Male Babe, naselje Zgornje Jezersko, občina Jezersko, obtičali trije planinci, ker si je eden od njih poškodoval nogo. Na klasičen način so posredovali gorski reševalci GRS Jezersko in dva nepoškodovana peš pospremili v dolino. Zjutraj ob 7.06 je helikopter LPE z dežurno ekipo GRS Brnik poškodovanega planinca prepeljal v dolino.

Ob 14.02 je pod Kriškimi podi v občini Bovec psa pičila neznana žival. Gorski reševalci GRS Bovec in posadka LPE v spremstvu dežurne ekipe GRS z Brnika so psa prepeljali v dolino in predali veterinarski služni.

Ob 17.40 sta se v bližini kraja Magozd, občina Kobarid, zaplezali planinki. Pri tem je eno od njih ugriznila kača. Gorski reševalci GRS Tolmin so osebo oskrbeli, helikopter LPE z dežurno ekipo GRS z Brnika pa jo je prepeljal v klinični center Ljubljana. Druga planinka je nepoškodovana sestopila z mimoidočo skupino planincev.

Ob 12.04 je na območju Rombona, občina Bovec, zasilno pristal jadralno padalski tandem. Gorski reševalci GRS Bovec ter posadka helikopterja LPE v spremstvu dežurne ekipe GRS z Brnika so poškodovana jadralna padalca prepeljali v SB Jesenice.

Ob 14.37 se je v bližini naselja Čezsoča, občina Bovec, poškodovala kajakašica. Gorski reševalci GRS Bovec so jo prenesli do reševalnega vozila, s katerim je bila prepeljana na nadaljnje zdravljenje.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sprva precej jasno z nekaj megle po nižinah. Čez dan bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo, predvsem v vzhodnih krajih bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Zapihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

V ponedeljek bo na Primorskem precej jasno s šibko burjo. Drugod bo sprva zmerno do pretežno oblačno, popoldne pa se bo postopno jasnilo. Pihal bo severovzhodni veter. Jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 22 do 25, na Primorskem do 28 °C.

V torek in sredo bo pretežno jasno. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.


 03.09.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 2543

KAM-SAV ALPE

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.