Išči

Kam-Sav Alpe

ALP-inizem, -inističen, -inist/ka, -inistinčni (odsek ...) =  torej vse na temo "alpinizem" 

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 28.08.23

GRS v štirih akcijah

Ob 12.34 si je pri sestopu s planine V Lazu proti Planini pri Jezeru, občina Bohinj, planinec poškodoval koleno. Gorski reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanca oskrbeli na kraju, helikopter Slovenske vojske pa ga je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 19.42 si je pri sestopu iz Mojstrovke, na planinska pot pod vratci, občina Kranjska Gora, tuja planinka poškodovala nogo. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanko oskrbeli na kraju, helikopter SV pa jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 20.51 je v koči na Gojški planini, občina Kamnik, nenadno obolela oseba. Gorski reševalci GRS Kamnik so nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Ob 12.54 se je v Stari Fužini v Bohinjskem jezeru prevrnila in potopila jadrnica, pri čemer se je ena oseba začela utapljati. Še pred prihodom intervencijskih služb jo je do obale prepeljala posadka druge jadrnice. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica in Bled, Enota CZ za reševanje na vodi in v vodi Bohinj, potapljači PRS Bled in gorski reševalci GRS Bohinj so do prihoda reševalcev NMP in dežurne ekipe GRS Brnik osebo oživljali, a žal neuspešno. Potopljeno plovilo so dvignili na površje.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, dopoldne v vzhodnih krajih še deloma jasno. Dopoldne se bodo padavine z nevihtami pojavljale v zahodni polovici Slovenije, popoldne tudi drugod.
Pihal bo vzhodni veter, ob morju večinoma jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27, ponekod v vzhodni Sloveniji do 30 °C. Ponoči bodo padavine prehodno oslabele.

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bo še deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 18 do 25 °C.

V sredo bo oblačno z občasnim dežjem in še nekoliko hladneje.
V četrtek čez dan se bo delno razjasnilo.


 28.08.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 2543

KAM-SAV ALPE

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.