Išči

Karavanke

KARAVANKE ... opis

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 22.09.23

GRS v dveh akcijah

Ob 14.51 je na stezi pod Kapelo Bes pri Libušnjah, občina Kobarid, padla in se poškodovala kolesarka. Gorski reševalci GRS Tolmin in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovano oskrbeli, helikopter LPE pa jo je prepeljal v SB Jesenice.

Ob 13.53 se je pod Visokim vrhom, občina Železniki, pri delu v gozdu poškodovala oseba. Še pred prihodom gorskih reševalcev GRS Škofja Loka in dežurne ekipe GRS Brnik je svojec pričel z oživljanjem, vendar je oseba preminula. S helikopterjem LPE so preminulega prepeljali v dolino, kjer ga je prevzela pogreba služba.

Predviden razvoj vremena

V petek bo v zahodni polovici Slovenije zmerno do pretežno oblačno, nekaj več jasnine bo proti vzhodu. Predvsem na zahodu in jugu bodo občasne krajevne padavine, ki se bodo pozno popoldne ali zvečer okrepile. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju pa okrepljen jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26, na severozahodu okoli 18 °C.

Ponoči bodo padavine z nevihtami postopno zajele vso državo. Ob morju bo pihal okrepljen jugo. V soboto bo oblačno in deževno. Popoldne bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 17, najvišje dnevne od 14 do 18, na Primorskem do 21 °C.

V nedeljo in ponedeljek se bo na zahoda deloma jasnilo, predvsem na vzhodu bo občasno še deževalo. Oba dneva bo ponekod pihal severovzhodni veter, na Primorskem burja.


22.09.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 795

KARAVANKE

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.