Išči

GRS

Kategorija označuje objave vezane na GRS

Gorska reševalna služba

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 03.04.23

GRS Maribor posredovala na Pohorju

Ob 19.56 se je na težko dostopnem terenu v naselju Sv. Anton na Pohorju, občina Radlje ob Dravi, pri spravilu lesa poškodoval delavec. Reševalci GRS Maribor ter gasilci PGD Radlje ob Dravi in Vuhred so osvetlili prostor, oskrbeli poškodovanca, ga z vrvno tehniko spustili v dolino in predali reševalcem NMP. Ti so ga odpeljali v UKC Maribor. O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo spremenljivo oblačno, zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Predvsem popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, le ob morju bodo malo verjetne. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 °C.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, še bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Zvečer bo zapihal severovzhodni veter, na Primorskem burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 12 do 17 °C. Posamezne plohe so možne tudi v noči na ponedeljek.

V ponedeljek čez dan se bo jasnilo. Pihal bo okrepljen severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Hladneje bo.

V torek bo sončno in vetrovno. Zjutraj bo po nižinah v notranjosti možna slana.


 03.04.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1357

GRS

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.