Išči

GRS

Kategorija označuje objave vezane na GRS

Gorska reševalna služba

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 08.05.23

GRS v dveh akcijah

Ob 10.59 si je na pobočju Zelenice, naselje Doslovče, občina Žirovnica, planinka zlomila nogo. Gorski reševalci GRS Tržič so jo s pomočjo dežurne združene ekipe HNMP-GRSZ ter posadke s helikopterjem SV oskrbeli na kraju dogodka in jo prepeljali v SB Jesenice.

Ob 12.26 je na območju korit Mostnice, naselje Stara Fužina, občina Bohinj, tujo planinko obšla slabost. Gorski reševalci GRS Bohinj so jo prenesli do ceste in jo predali reševalcem NMP Bohinj.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo na Primorskem in na severovzhodu. Občasno se bodo pojavljale manjše krajevne padavine, ki bodo pogostejše zjutraj in dopoldne. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem ob šibki burji okoli 22 °C

V torek zjutraj bo še pretežno oblačno, čez dan pa se bo delno razjasnilo. Še bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki bo popoldne ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do 15, najvišje dnevne od 15 do 20, na Primorskem okoli 22 °C.

V sredo bo oblačno, od zahoda bo postopno začelo deževati.

V četrtek se bo dež okrepil. Sveže bo.


 08.05.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1345

GRS

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.