Išči

GRS

Kategorija označuje objave vezane na GRS

Gorska reševalna služba

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 13.11.22

GRS v dveh akcijah

Ob 14.02 je pri sestopu s Krnskih jezer, občina Bovec, onemogel planinec. Posredovali so reševalci GRS Bovec in helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP – GRS. Onemoglo osebo je helikopter prepeljal v dolino.

Ob 12.34 je na težko dostopnem terenu v gozdu v naselju Vrzdenec, občina Horjul, občana obšla nenadna slabost. Gasilci PGD Vrzdenec in Horjul ter reševalci GRS Ljubljana so onemoglo osebo oskrbeli in prenesli do terenskega vozila, s katerim so jo prepeljali do ceste, kjer je čakalo reševalno vozilo NMP Ljubljana. Reševalci NMP so osebo oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo se bo po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije marsikje zadrževala nizka oblačnost. Drugod bo zjutraj in dopoldne delno jasno, popoldne pa se bo od juga pooblačilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 17 °C. Zvečer in ponoči bo oblačno, predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo možne občasne krajevne padavine.

V ponedeljek bo povečini oblačno. Ponekod v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bo zjutraj in dopoldne občasno rahlo deževalo. Zvečer bo prehodno nekaj dežja v vzhodni Sloveniji. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 6 do 11, na Primorskem do 15 °C.

V torek bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bo rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter.

V sredo bo oblačno, popoldne se bo dež okrepil in razširil na večji del Slovenije.


 13.11.2022
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1354

GRS

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.