Išči

GRS

Kategorija označuje objave vezane na GRS

Gorska reševalna služba

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 18.06.23

GRS v treh akcijah

Ob 14.20 se je nad vasjo Soča v bližini planote Lemovje, občina Bovec, pri sestopu v dolino Soče poškodovala tuja pohodnica. Gorski reševalci GRS Bovec in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanko na kraju oskrbeli, v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana pa jo je prepeljal helikopter SV.

Ob 10.11 se je v naselju Ambrož pod Krvavcem, občina Cerklje na Gorenjskem, pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Kranj. Reševalci NMP Kranj so poškodovanca oskrbeli na kraju, v UKC Ljubljana pa ga je nato prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipi GRS Brnik.

Ob 11.47 se je v naselju Podnart, občina Radovljica, pri zdrsu po strmem terenu poškodovala krava. Gasilci PGD Podnart, gorski reševalci GRS Radovljica in dežurna ekipa GRS Brnik so ob pomoči helikopterja SV kravo dvignili in prepeljali na mesto, kjer jo je prevzela dežurna veterinarska služba.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo pretežno jasno. Ponekod bo zapihal zahodni ali jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29 °C.

V ponedeljek bo pretežno jasno, popoldne bo predvsem v severnih krajih možna kakšna vročinska nevihta. Ponekod bo pihal zahodni ali jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, v mraziščih Notranjske pod 10, najvišje dnevne od 26 do 31 °C.

V torek in sredo bo pretežno jasno in postopno bolj vroče. Popoldne bo predvsem v severnih krajih kakšna vročinska nevihta. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.


 18.06.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1359

GRS

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.