Išči

GRS

Kategorija označuje objave vezane na GRS

Gorska reševalna služba

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 22.05.23

GRS v treh akcijah

Ob 14.19 sta se na Prisojniku, občina Kranjska Gora, zaradi snega zaplezala tuja planinca. Gorski reševalci GRS Kranjska Gora so s pomočjo združene ekipe GRS Brnik in helikopterjem Slovenske vojske planinca rešili in nepoškodovane prepeljali na Vršič.

Ob 18.57 sta se na pobočju Rušnega vrha, občina Bohinj, zaplezala dva tuja planinca, eden od njiju se je lažje poškodoval. Gorski reševalci GRS Bohinj in združena ekipa GRZS-HNMP z Brnika so ju na kraju oskrbeli, z vitlom potegnili v helikopter SV in prepeljali v dolino.

Ob 13.09 je ne gorskem grebenu med Velikim Zvohom in Vrhom Korena, občina Kamnik, planinec padel po skalah in se poškodoval. Gorski reševalci GRS Kamnik so ga na kraju oskrbeli, nato pa ga je helikopter Letalske enote policije prepeljal na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, čez dan bo občasno povečana kopasta oblačnost, popoldne bo predvsem v hribovitih krajih nastalo nekaj ploh, ni izključena tudi kakšna nevihta. Šibka burja na Primorskem bo ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26, na Primorskem do 28°C.

V torek bo sprva povsod jasno, sredi dneva in popoldne pa bo naraščala spremenljiva oblačnost. Pojavljati se bodo začele krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo verjetnejše v severni in zahodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 13, ob morju okoli 15, najvišje dnevne od 24 do 28 °C.

V sredo bo spremenljivo oblačno, plohe in nevihte bodo pogostejše.

V četrtek kaže na bolj suho vreme, čez dan se bo delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja.


 22.05.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1359

GRS

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.