Išči

GRS

Kategorija označuje objave vezane na GRS

Gorska reševalna služba

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten – 24.06.23

GRS v treh akcijah

Ob 9.24 sta se na Slovenski poti, zelo zahtevni označeni planinski poti na Kranjsko kočo na Ledinah, občina Jezersko, zaplezala dva tuja planinca. Reševalci GRS Jezersko so v sodelovanju z dežurno ekipo GRS in helikopterjem Slovenske vojske zaplezana planinca rešili iz stene, ju pospremili do zaznamovane planinske poti in jima omogočili nadaljevanje ture.

Ob 12.45 je Na prodih, občina Jezersko, onemogla skupina tujih turistov. Reševalci GRS Jezersko so na kraju oskrbeli 9 izčrpanih oseb, jih del poti peš pospremili, nato pa z vozili prepeljali v dolino.

Ob 15.58 sta v severni steni Šitne glave v smeri Kranjska poč, občina Kranjska Gora, obtičala dva plezalca. Reševalci GRS Kranjska Gora so iz stene dvignili na vrh nepoškodovana vendar premražena in premočena planinca ter ju pospremili v dolino.

Predviden razvoj vremena

V soboto bo na Primorskem precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Primorskem do 30 °C.

V nedeljo bo pretežno jasno, burja na Primorskem bo ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, na Primorskem od 16 do 21, najvišje dnevne od 24 do 28, na Goriškem in ob morju do 30 °C.

V ponedeljek bo pretežno jasno.
V torek bodo sredi dneva in popoldne predvsem v notranjosti nastajale plohe in nevihte.


 24.06.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1349

GRS

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.