Išči

KOL

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Kolesarstvo

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 23.08.12

ŠZL - Žiga Černe: Pohod po poti Franja Malgaja - Modrijanov pohod - ... - Turistično-kolesarski praznik v Pomurju

Pohod po poti Franja Malgaja

Ob koncu počitnic se po slovenskih krajih kar vrstijo različni festivali in tudi na Ravnah na Koroškem je tako. V bogat spored letošnjih Ravenskih dni so vpletli tudi za ljubitelje pohodništva zanimiv izlet po poti, posvečeni borcu za slovensko severno mejo. Začetek bo ob 8. uri pri Kulturnem centru Ravne, pot pa se bo vila proti Šteharskemu vrhu, kmetiji Spodnji Lečnik in domačiji Blatnik na Dobrijah, kjer stoji spomenik nadporočniku Malgaju in njegovim borcem. Nezahtevnega sprehoda bo za približno dve uri. Informacije: 041 822 251, www.franjomalgaj.si.

Modrijanov pohod

V Postojni poteka tradicionalni Festival Zmaj 'ma mlade, v okviru katerega to soboto popoldne vabijo na raziskovanje jame pod Predjamskim gradom. Začetek bo ob 15. uri na bližnjem parkirišču, hoje pa bo za približno štiri ure. S seboj imejte škornje ali vsaj gojzarje in rezervne nogavice, saj boste nekaj korakov naredili tudi po plitvi vodi. Za v jamo se tudi primerno oblecite, za čelade z razsvetljavo pa bo poskrbljeno. Udeležba je brezplačna, število udeležencev pa omejeno. Informacije: 051 840 004, www.dzrj-lukacec.si.

Prvi pohod po bizeljski pešpoti Pot ob Sotli

V nedeljo pojdite na sprehod ob tisočletni zgodovinski meji med slovenskim in hrvaškim ozemljem, kjer so zaradi obrambe pred turškimi vpadi in zaradi rodovitne okolice zrasli številni gradovi in tržna naselja. Zbirno mesto bo na parkirišču pri Vili Istenič v Stari vasi na Bizeljskem, odhod ob 9. uri, hoje in vmesnih postankov za pogostitve pa bo skupaj za tri ure. Zaključek s še eno pogostitvijo bo na prireditvenem prostoru Rio Grande. Startnina bo sedem evrov. Informacije: 041 970 215, 041 460 286, www.bizeljsko.si.

Po Grajski gozdni učni poti

Delček Bele krajine boste spoznali na nedeljskem pohodu v okolici Dragatuša, na katerem si boste ogledali obnovljen izvir Obrščice ter škalvo in kal na Zapudju. Začetek bo ob pol treh popoldne na severnem delu lepo urejene vasice Obrh pri Dragatušu, kjer se začne in konča šest kilometrov dolga grajska učna pot, po kateri v dobrih dveh urah obkrožite bližnjo okolico s številnimi znamenitostmi. Tokratni pohod do Zapudja bo še za tri kilometre daljši. Pot je primerna tudi za tiste s slabšo telesno kondicijo. Informacije: 041 928 642, www.belakrajina.si.

Turistično-kolesarski praznik v Pomurju

Poleg majskega tekaškega praznika, imajo na zadnjo avgustovsko nedeljo v Radencih tudi kolesarskega. Maraton Treh src se bo začel 10. uri izpred Lovskega doma, skozi lepe kraje in tudi lažje vzpone po Radgonsko-Kapelskih goricah pa se boste lahko zapeljali na 27, 54 ali 70 kilometrov dolg krog. Seveda lahko pričakujete številne okrepčevalnice ob poti in pogostitev na cilju, po njej pa še kopanje v bližnjih termah. Startnina bo na dan dogodka 19 evrov. Informacije: 051 353 645, www.kose-radenci.si.
 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 1267

KOL

Objave naših sodelavcev in poobjave (nam dosegljivih) člankov/objav.