Išči

Oznaka

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten - 29.11.2023

Bilten - 29.11.2023

 

Ob 8.18 se je na območju Konjskega prevala, občina Gorje, nahajal obnemogel, podhlajen in neprimerno opremljen planinec. Gorski reševalci GRS Mojstrana so ga s pomočjo dežurne ekipe HNMP Brnik in posadke SV s helikopterjem oskrbeli na kraju in ga prepeljali v SB Jesenice.


Vremenska napoved

Napoved za Slovenijo

Danes bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bo na zahodu oblačnost pričela naraščati, na Štajerskem in v Prekmurju bo zapihal južni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 10 °C.

Ponoči se bo pooblačilo. V južni, zahodni in osrednji Sloveniji se bodo začele pojavljati rahle padavine, v notranjosti marsikje kot rahel sneg. Jutranje temperature bodo od -4 do 1, na Primorskem okoli 4 °C.

Jutri bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo od juga postopno dvigala in bo popoldne med 1500 in 2000 m nadmorske višine. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo na severu od 1 do 5, v južni Sloveniji pa od 6 do 12 °C.

Napoved za GORSKI SVET

Danes bo pretežno jasno. Čez dan bo nastalo nekaj plitve kopaste oblačnosti, proti večeru pa se bo od zahoda začelo oblačiti. Sprva bo še pihal šibak severozahodnik, popoldne pa se bo začel krepiti jugozahodnik, v visokogorju zahodnik. Temperatura na 1500 m bo okoli -6, na 2500 pa okoli -12 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo oblačnost od zahoda postopno naraščala.

Jutri bo oblačno, dež bo zajel večino sosednjih pokrajin. Na jugu Avstrije bo sprva lahko snežilo.

Obeti

V petek bo oblačno in deževno, več padavin bo na jugu in na zahodu.

V noči na soboto se bo meja sneženja pričela spuščati.

V soboto bo oblačno z rahlimi padavinami. Po nižinah v notranjosti bo povečini snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja.

Opozorila

Dodatnega opozorila ni.


 29.11.2023
 
URSZR:
Obvestila nesreče prejšnjega dne
Opozorila predviden razvoj vremena

GRZS:
Reševanja iz  Biltena URSZR


Meteo.si
ARSO.gov.si
Gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Vreme.net
s Kredarice

Kategorije:
Napovedi GRS Vse objave
Značke:
GL4 Bilten

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.